5 romantikus úti cél, ha párban utaztok: ide mennek a szerelmesek

Írta: ,

Utazni mindenhogy jó, egyedül, barátokkal, családdal, de a páros utazásnak van egy külön bája. Ha romantikus úti célt kerestek, esetleg egy álomnyaralást terveztek kettesben, a housetrip.com utazásra szakosodott oldala szerint ezek a legjobb választások. Némelyik pedig nincs is olyan messze!

 

Bali, Indonézia Kép forrása: flickr, tropicaliving

1/5 Bali, Indonézia

Az Indonéz szigetek legnagyobbika, Bali, méltán híres gyönyörű partjairól, színes kultúrájáról, hagyományairól, és ősi történelméről.

Fővárosa, Jakarta, egy modern metropolisz, ahol mindent megtaláltok, amire a 21. században szükségetek lehet, de bármikor tehettek egy romantikus kirándulást valamelyik ősi templomhoz, egy éjszakai, parti sétánál pedig most semmi romantikusabbat nem tudunk elképzelni, akárhogyan próbálkozunk is.

Ha nem csak andalogni szeretnétek, de a buliban is benne vagytok, Bali akkor is jó választás, hiszen rengeteg itt a fesztivál.

Bár néhány szokás európai szemmel meglepő lehet, érdemes nyitottnak maradni, mert Bali lakói hagyományosan nagyon kedves, vendégszerető emberek.

Maui, Hawaii Kép forrása: batteredluggage.com

2/5 Maui, Hawaii

Nem túlzás azt mondani, hogy Maui a világ egyik legcsodásabb partja, ahol hófehér homok és azúrkék tenger várja a turistákat.

A buja, zöld völgyek és az aprócska, hagyományos falucskák szintén nem mindennapi látnivalót jelentenek, a Haleakala Nemzeti Park pedig maga a földi paradicsom megtestesülése.

A vulkanikus kráter kihagyhatatlan látvány!

Ha tehetitek, érdemes elkerülni a főszezont, és december és április között felkeresni Mauit - nem csak öröm lesz télből a nyárba utazni, de az éves hosszúszárnyú bálna vándorlásnak is szemtanúi lehettek.

3/5 Brugge, Belgium

Brugge, vagy francia nevén Bruges Nyugat-Flandria legnagyobb városa, ami az utazási portálok szerint legalább annyira mesés és romantikus, mint Párizs, csak kevesebb körülötte a felhajtás.

Hajlunk arra, hogy ezt elhiggyük, hiszen az egész város az UNESCO Világörökségének védelme alatt áll, ami azt jelenti, hogy minden macskakő, minden lépcsőfok, minden itteni házikó egy darabka történelmet hoz magával.

Ha szeretitek a kisvárosi romantikát, akkor Brugge a ti helyetek a számos kis kávézóval és bárral, ahol megkóstolhatjátok a híres belga söröket vagy a forró csokoládét.

Ne hagyjátok ki a a főtéren álló torony, a Belfort megmászását - 47 harangjának megkongatására a város a mai napig főállásban alkalmaz egy embert.

San Sebastian, Spanyolország Kép forrása: 500px.com

4/5 San Sebastian, Spanyolország

Ha a La Concha part lenne az egyetlen látnivaló, amit San Sebastian városa kínál neked, akkor is, még mindig megérné felkeresni ezt a kis ékszerdobozt.

A turistákat boldogító csodák azonban a parton nem érnek véget, sőt éppen csak elkezdődnek: San Sebastian óvárosa egy történelmi baszk kincsesláda, tele a helyi művészet, építészet és hangulat legkiválóbb példáival.

Ha szerettek jókat enni, akkor San Sebastianban nem maradtok éhen.

Híres éttermébe, az Arzakba messzi földről érkeznek az ínyencek, de ha egy olcsóbb bárba vagy kis étterembe ültök be, akkor is jó eséllyel életetek legfinomabb tapasát eszitek majd.

Bécs, Ausztria Kép forrása: flickr, Miroslav Petrasko

5/5 Bécs, Ausztria

A listára egy hozzánk egészen közeli város is felkerült, amit akár vonattal, egy hétvégén is meglátogathattok.

Külön plusz pont Bécsnek, hogy bár tavasszal és nyáron is gyönyörű, télen sem fagyasztja be a látnivalókat, sőt ami azt illeti, sokak szerint éppen ilyenkor a legromantikusabb.

Sachertorta, forrócsokoládé, egy kávé néhány csepp ausztrál rummal és kirakatnézegetés - ezt a programot javasolja a Housetrip egy igazán romantikus, összebújós, ráérős nyaralásnak, majd hozzáteszik, hogy érdemes Felső-Belvederében a császári palotát, ahol a kiállítás állandó műkincsei között Gustav Klimt híres csókja is szerepel.

Kell ennél romantikusabb?