5 romantikus úti cél, ha párban utaztok: ide mennek a szerelmesek

Zabolai Margit
Írta: ,

Utazni mindenhogy jó, egyedül, barátokkal, családdal, de a páros utazásnak van egy külön bája. Ha romantikus úti célt kerestek, esetleg egy álomnyaralást terveztek kettesben, a housetrip.com utazásra szakosodott oldala szerint ezek a legjobb választások. Némelyik pedig nincs is olyan messze!

 

Bali, Indonézia Kép forrása: flickr, tropicaliving

Az Indonéz szigetek legnagyobbika, Bali, méltán híres gyönyörű partjairól, színes kultúrájáról, hagyományairól, és ősi történelméről.

Fővárosa, Jakarta, egy modern metropolisz, ahol mindent megtaláltok, amire a 21. században szükségetek lehet, de bármikor tehettek egy romantikus kirándulást valamelyik ősi templomhoz, egy éjszakai, parti sétánál pedig most semmi romantikusabbat nem tudunk elképzelni, akárhogyan próbálkozunk is.

Ha nem csak andalogni szeretnétek, de a buliban is benne vagytok, Bali akkor is jó választás, hiszen rengeteg itt a fesztivál.

Bár néhány szokás európai szemmel meglepő lehet, érdemes nyitottnak maradni, mert Bali lakói hagyományosan nagyon kedves, vendégszerető emberek.

Maui, Hawaii Kép forrása: batteredluggage.com

Nem túlzás azt mondani, hogy Maui a világ egyik legcsodásabb partja, ahol hófehér homok és azúrkék tenger várja a turistákat.

A buja, zöld völgyek és az aprócska, hagyományos falucskák szintén nem mindennapi látnivalót jelentenek, a Haleakala Nemzeti Park pedig maga a földi paradicsom megtestesülése.

A vulkanikus kráter kihagyhatatlan látvány!

Ha tehetitek, érdemes elkerülni a főszezont, és december és április között felkeresni Mauit - nem csak öröm lesz télből a nyárba utazni, de az éves hosszúszárnyú bálna vándorlásnak is szemtanúi lehettek.