5 ok, amiért érdemes egyedül utazni

Írta: ,

Ha már megfordult a fejedben, hogy elutazz valahova egyedül, csak túl ijesztő volt a gondolat, vagy egyenesen elképzelhetetlennek tartod, hogy úgy szerezz élményeket, hogy azt közben nem osztod meg másokkal, akkor itt az ideje, hogy kicsit újragondold az utazás fogalmát. Például úgy, hogy ez egy csodás lehetőség arra, hogy a saját igényeidnek megfelelően láthasd a világot úgy, hogy senkihez sem kell alkalmazkodnod. Viszont ha ez sem elég, akkor mutatunk még ötöt, hogy biztosan megjöjjön a kedved hozzá.

1/5 Mert magabiztosságot ad

Az ember lánya nem is gondolná, hogy mennyit képes formálni az önbizalmán egy út, amire egyedül megy el. Pedig valahol érthető, hiszen rengeteg dolgot kell magadnak megoldanod, amitől igen is sokkal magabiztosabbá válsz! El kell jutnod a reptérről a szállásig, cipelni a csomagjaid és megoldani a felmerülő problémákat úgy, hogy nincs senki aki segítsen.

Pont ezért egy ilyen utazás a szórakozás mellett megtanít az életrevalóságra is, akár három napra utazol el, akár három hétre... Így mire hazaérsz már senkire sem leszel utalva, hogy később elérd azt, amit szeretnél.

Mert bevállalsz olyan dolgokat, amiket másképp sose tennél Kép forrása: classygirlswearpearls.com

2/5 Mert bevállalsz olyan dolgokat, amiket másképp sose tennél

Gondolj bele, hogy sokkal hamarabb mondasz igent egy spontán ötletre ha egyedül vagy és nincs, aki meggyőzzön az ellenkezőjéről. Ha egyedül utazol, sok érdekes emberrel hozhat össze az élet, akikkel olyan élményeket szerezhetsz, amik a soha vissza nem térő alkalmakból születnek.

Persze ne légy túl meggondolatlan, de ha egy helyes olasz fiú arra kér, hogy együtt robogózzátok körbe Rómát, vagy ha a hátizsákos túrán belebotlasz valakibe, akivel kipróbálhatod a bungee jumpingot, mondj igent! Hidd el nem fogod megbánni és csodás lesz később visszagondolni ezekre az emlékekre.

3/5 Azt ehetsz és ihatsz, amit és amikor akarsz

...hiszen nem kell kompromisszumot kötnöd, hogy melyik étterembe, vagy kávézóba menjetek. Nincs nyafogás, hogy ha a barátnődnek nincs kedve elmenni a város legjobb cukrászdájába, ami félórás sétára van tőletek. Senki sem fog emlékeztetni a diétádra, vagy éppen elrontani a vacsora hangulatát a gluténmentes pizza után sóvárogva.

Ha kedved tartja, akár órákig is elüldögélhetsz egy helyi kávézóban az embereket bámulva, vagy végi eheted a helyi menüsort, amíg ki nem durransz. Ha egyedül vakációzol, minden sokkal nyugodtabb, és tapasztalatból mondjuk, hogy a gasztronómiai élményszerzés egy másik oldalát is megtapasztalod, hiszen csak egy dologra figyelsz, az ételre – ami már önmagában is élvezet.

Lesz minőségi időd, hogy kiélvezd a pillanatot Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Lesz minőségi időd, hogy kiélvezd a pillanatot

Amíg valaki nem utazott egyedül, addig nem is tudja, hogy milyen fontos ez. Ahhoz, hogy igazán meg tudd élni, vagy értékelni tudd azt, amit látsz, vagy teszel, sokszor egyedül kell lenned hozzá.

Csak képzeld el milyen fantasztikus érzés lehet a Grand Canyon tetején állni, és gyönyörködni abban, amit eddig csak képeken láttál.

Ha nincs melletted senki, aki megzavarjon, vagy sürgessen, akkor lesz időd elmerülni a pillanat szépségében. Addig állhatsz ott és gondolkodhatsz az élet értelmén, ameddig csak szeretnél. Hidd el, hogy akkor és ott egyedül még jobban el tudsz a látványban merülni és sokkal csodásabb lesz, ha nem zavar senki sem.

Először, igazán szabad leszel Kép forrása: oraclefox.com

5/5 Először, igazán szabad leszel

Van egy különleges, megmagyarázhatatlan érzés, ami elfog, ha egyedül utazol. Az igazi szabadság érzése, amit előtte még biztosan nem tapasztaltál meg. Ilyenkor nem kell megfelelni senkinek, nem ismer senki és nem kell a mindennapi konvenciók szintjén létezned. Elég ha csak azt csinálod, amihez kedved van.

Persze ez túl egyszerűen hangzik, de ezt a mindennapokban, vagy az ismerőseid társaságában mégsem teheted meg. Idegen helyen lenni egyedül ezért merész és végtelenül szabad érzés, amit egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia.