5 ok, amiért érdemes egyedül utazni

Dienes Petra
Írta: ,

Ha már megfordult a fejedben, hogy elutazz valahova egyedül, csak túl ijesztő volt a gondolat, vagy egyenesen elképzelhetetlennek tartod, hogy úgy szerezz élményeket, hogy azt közben nem osztod meg másokkal, akkor itt az ideje, hogy kicsit újragondold az utazás fogalmát. Például úgy, hogy ez egy csodás lehetőség arra, hogy a saját igényeidnek megfelelően láthasd a világot úgy, hogy senkihez sem kell alkalmazkodnod. Viszont ha ez sem elég, akkor mutatunk még ötöt, hogy biztosan megjöjjön a kedved hozzá.

Az ember lánya nem is gondolná, hogy mennyit képes formálni az önbizalmán egy út, amire egyedül megy el. Pedig valahol érthető, hiszen rengeteg dolgot kell magadnak megoldanod, amitől igen is sokkal magabiztosabbá válsz! El kell jutnod a reptérről a szállásig, cipelni a csomagjaid és megoldani a felmerülő problémákat úgy, hogy nincs senki aki segítsen.

Pont ezért egy ilyen utazás a szórakozás mellett megtanít az életrevalóságra is, akár három napra utazol el, akár három hétre... Így mire hazaérsz már senkire sem leszel utalva, hogy később elérd azt, amit szeretnél.

Mert bevállalsz olyan dolgokat, amiket másképp sose tennél Kép forrása: classygirlswearpearls.com

Gondolj bele, hogy sokkal hamarabb mondasz igent egy spontán ötletre ha egyedül vagy és nincs, aki meggyőzzön az ellenkezőjéről. Ha egyedül utazol, sok érdekes emberrel hozhat össze az élet, akikkel olyan élményeket szerezhetsz, amik a soha vissza nem térő alkalmakból születnek.

Persze ne légy túl meggondolatlan, de ha egy helyes olasz fiú arra kér, hogy együtt robogózzátok körbe Rómát, vagy ha a hátizsákos túrán belebotlasz valakibe, akivel kipróbálhatod a bungee jumpingot, mondj igent! Hidd el nem fogod megbánni és csodás lesz később visszagondolni ezekre az emlékekre.