5 látványosság Rómában, amiről nem ír minden útikönyv

Dienes Petra
Írta: ,
5 látványosság Rómában, amiről nem ír minden útikönyv

Ha az örök városban járunk, a Colosseum, a Tervi-kút vagy a Vatikán kihagyhatatlan látványosság, azonban érdemes olyan helyekre is elmenni, ahová a turisták csak egy kisebb része látogat el. Ezek a látványosságok a nagyváros másik arcát is megmutatják, amitől csak még jobban beleszerethetünk. Induljon a római vakáció!

Gianicolo Kép forrása: iphone.wallpaperswiki.com

A Gianicolo egy domb Rómában, ami a Trastevere városrésztől a Vatikánig húzódik, és nagyon közel van a város történelmi központjához.

Felérve Róma szinte egésze belátható, a panoráma pedig naplementekor a legszebb, de a lehengerlő látvány mellett a Gianicolo egy rövid történelem órával is kecsegtet.

Itt több száz szobor található, amik mind valaha élt katonák emlékeit őrzik, akik a modern kori Olaszország egyesítéséért harcoltak a 19. században. Ezek a katonák kísérik végig az utunkat az ösvények mellett, bárhová is megyünk.

Viva Italia!

Protestáns temető Kép forrása: hu.advisor.travel

A protestáns temető a Via Caio Cestio 6. szám alatt helyezkedik el Rómában, és azért érdemes megnézni, mert amellett, hogy gyönyörű, az Aurelianus-féle fal mentén nyugszanak a leghíresebb angol és német protestáns személyiségek.

Többek között John Keats angol romantikus költő, August von Goethe, Goethe fia, vagy Percy Bysshe Shelley, szintén angol költő.

Leróni a tiszteletünket előttük az olajfák tövében garantáltan maradandó élmény lesz.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció