5 közeli nagyváros, aminek egyszerűen jobban áll az ősz

Írta: ,

Ki mondta, hogy nyaralni csak nyáron lehet? Az ősz a városnézések szezonja, amikor jobban esik andalogni a sétálóutcákban, vagy beülni egy kávézóba egy csésze forró csokira. Ezeknek a közeli nagyvárosoknak pedig szerintünk még egyszerűen jobban is áll az ősz, mint a forró évszak.

Prága Kép forrása: thegallivantpost.com

1/5 Prága

Van valami Prága hangulatában, amit egyszerűen mintha vastagon aláhúzna az őszi időjárás.

Talán a város gótikus, történelmi miliője az, amihez jobban passzol akár egy esősebb, borongósabb nap is, de a cseh ételek is olyanok, amiket egyszerűen jobban esik fogyasztani olyankor, amikor már nincs olyan irgalmatlanul meleg.

A borongós időben például a vár épületei mintha még ősibbnek hatnának, a színes falevelek pedig gyönyörű keretet adnak az amúgy is pazar prágai látképeknek.

Bécs Kép forrása: dianaabend.wordpress.com

2/5 Bécs

Ausztria fővárosát egyébként is sokan keresik fel a hidegebb hónapokban, a karácsonyi vásár idején, de már ősszel is egy egészen más képet mutat a város, mint például a nyári hónapokban.

A Kärntner Straße-n is jobban esik sétálni, amikor már nem tombol a meleg, és a Szent István-székesegyházban is mintha még pompásabbnak tűnne az őszi fényekben.

Azt pedig, ugye, mondanunk sem kell, hogy Schönbrunn ősszel már-már a hihetetlenség határát súroló színekbe öltözik.

Pozsony Kép forrása: instagram.com

3/5 Pozsony

Nagy múltú polgárházak, templomok, paloták: Pozsony maga a közép-európai, történelmi város mintapéldája, amit a legjobb egy belvárosi séta során, gyalog, a saját lábadon felfedezni, miközben a helyi kávézókban, cukrászdákban tartasz pihenőket.

Ha mindeközben körülölelnek az ősz színei, akkor azt gondoljuk, még jobban fogod érezni magadat a városban, amiben a természet is mindig elérhető közelségben marad.

Graz Kép forrása: ivan-slosar.pixels.com

4/5 Graz

Egy olyan városnak, amit úgy ölel körül a természet, mint Ausztria második legnépesebb városát, Grazot teszi, természetes, hogy jól áll az évszak, ami tarka színekbe fordítja a zöldet.

Graz ráadásul jelentős egyetemi város is, így természetesen nagyobb is a pezsgés, nyüzsgés és az élet a tanítási időszakban, amikor már visszatértek a diákok, mint a nyári hónapokban, amikor sokan hazautaznak a szünidőre.

Ljubljana Kép forrása: 500px.com

5/5 Ljubljana

Ljubljana olyan, akár egy kis, kinyitásra váró ékszerdoboz, ami ősszel még pompásabb színű drágaköveket tartogat.

A bohém látnivalók, például a levegőben lógó cipőpárok mellett a város számos kulturális programot is kínál, de a helyi építészet is sokakat csalogat ide: a Sárkány híd vagy a Szent-Miklós katedrális képeslapra kívánkozó látványa az őszi fényekben még pompásabban mutat, ahogy a Tivoli kastély és park is egy egészen új arcát mutatja ilyenkor azoknak, akik ősszel keresik fel a szlovén fővárost.