5 közeli nagyváros, aminek egyszerűen jobban áll az ősz

Zabolai Margit
Írta: ,

Ki mondta, hogy nyaralni csak nyáron lehet? Az ősz a városnézések szezonja, amikor jobban esik andalogni a sétálóutcákban, vagy beülni egy kávézóba egy csésze forró csokira. Ezeknek a közeli nagyvárosoknak pedig szerintünk még egyszerűen jobban is áll az ősz, mint a forró évszak.

Prága Kép forrása: thegallivantpost.com

Van valami Prága hangulatában, amit egyszerűen mintha vastagon aláhúzna az őszi időjárás.

Talán a város gótikus, történelmi miliője az, amihez jobban passzol akár egy esősebb, borongósabb nap is, de a cseh ételek is olyanok, amiket egyszerűen jobban esik fogyasztani olyankor, amikor már nincs olyan irgalmatlanul meleg.

A borongós időben például a vár épületei mintha még ősibbnek hatnának, a színes falevelek pedig gyönyörű keretet adnak az amúgy is pazar prágai látképeknek.

Bécs Kép forrása: dianaabend.wordpress.com

Ausztria fővárosát egyébként is sokan keresik fel a hidegebb hónapokban, a karácsonyi vásár idején, de már ősszel is egy egészen más képet mutat a város, mint például a nyári hónapokban.

A Kärntner Straße-n is jobban esik sétálni, amikor már nem tombol a meleg, és a Szent István-székesegyházban is mintha még pompásabbnak tűnne az őszi fényekben.

Azt pedig, ugye, mondanunk sem kell, hogy Schönbrunn ősszel már-már a hihetetlenség határát súroló színekbe öltözik.