5 kihagyhatatlan, ingyenes program Prágában

Zabolai Margit
Írta: ,

Prága gyönyörű városa csak egy karnyújtásnyira van, és annyi itt a látnivaló, hogy csak az ingyenes programokkal akár meg is tölthettek egy egész hétvégét, így tökéletes választás, ha rövid és spórolós kiruccanást terveztek. Mutatjuk, mit nem érdemes kihagyni azok szerint, akik már megjárták a cseh fővárost!

Az Asztronómiai óra

Nézni szerencsére ingyen van, és Prágában bőven akad látnivaló.

A Csillagászati vagy más néven Asztronómiai órát mindenképpen érdemes például felkeresni, hogy a saját szemeddel lásd, hiszen a város egyik jelképének számít.

Az óra legrégebbi részei 1410-ből származnak, a legnagyobb nevezetessége pedig az apostolok menete. Reggel 9 és este 9 között minden egész órában a Halál alakja csenget, majd az apostolokat jelképező figurák körbejárnak.

Néhány blogoló turista azt írja, hogy nekik csalódás volt az óra, és valami látványosabbra számítottak, de nem árt észben tartani, hogy nem gigaköltségvetésű mozifilmre, hanem egy darab élő történelemre kell számítanod, és akkor tényleg szép emlék lesz az óránál tett vizit.

A prágai vár

A Cseh Köztársaság elnökének hivatala a prágai vár, azaz a Pražský Hrad, Európa legnagyobb középkori vára, aminek története egészen a 9. századig nyúlik vissza.

Ugyan az 1541-es tűzvész miatt szinte az egész negyedet újjá kellett építeni, még mindig érezni itt a történelem szelét, ráadásul a kilátás is pazar – érdemes késő délután érkezni, körbejárni az ingyenesen látogatható kertet, majd megvárni, míg kigyúlnak az éjszakai fények, mert valóban mesebeli látványban lehet részed.