5 kevéssé ismert úti cél, ahol nem hemzsegnek a turisták

Zabolai Margit
Írta: ,

Néhányért kicsit messzebbre kell menni, de akad olyan is, ami meglepően közel van. Az alábbi helyeket érdemes felvenni a bakancslistádra, mert itt nem hemzsegnek a turisták. Ezeket a helyeket tényleg csak kevés szerencsés ember látja.

Virágok völgye, India

Óriási, felhőkbe harapó hegyek, vakítóan zöld fű, hibátlanul kék ég.

A táj már önmagában mesébe illő, mégis kevesen ismerik a virágok völgyét, a nemzeti parkot Indiában, ahol a hegyormok között tarka virágokból nyílik pázsit.  


Láttad már? 7 lenyűgöző természeti csoda, ami már eltűnőben van


Az ezerszínű táj lélegzetelállító módon mutatja meg a természet legszebb arcát az erre járóknak, mindemellett pedig számos ritka állatnak is természetes élőhelyéül szolgál, például az ázsiai fekete medvének, a hóleopárdnak, vagy a bharal néven is ismert kék juhnak – ami inkább egy antilopra hasonlít, és nem kék, de ettől persze nem lesz kevésbé ritka látvány.

 

Ki kolostor, Tibet

A Ki kolostor, vagy Key Gompa az apró falucska, Kibar fölött magasodik, egy hatalmas szikla legfelső csúcsán.

A kolostor kevés látógatóját is bizonyára megrémiszti az út, ami az épülethez vezet, de azok a kevesek, akik eljutnak Tibet legmagasabban fekvő buddhista kolostorába, elképesztő látványban részesülhetnek.

Nemcsak a kilátás pazar, az épület atmoszférája is lenyűgöző.

A kolostort a 11. Században alapították, és különös fekvése ellenére többször is megtámadták, többek között a mongol hadsereg is, de tűzvész és földrengés is pusztított a kolostor hosszú történelme során.