5 európai úti cél, ahová szeptemberben a legjobb menni

Zabolai Margit
Írta: ,

A főszezon hivatalosan is véget ér, de ha még csak most, a turisták támadásának lecsillapodása után készültök nyaralni, vagy újráznátok egyet, és európai célpontot kerestek az őszi kikapcsolódáshoz, ezekben a tájakban biztosan nem fogtok csalódni!

Douro-völgye, Portugália Kép forrása: vantagetravel.com

Arany, bronz és mély bordó, ráadásul mindez a gyönyörű víztükrön visszacsillogva, a ragyogóan kék ég alatt.

Így néz ki ősszel a Douro-völgye Portugáliában, amit sokan csak a Toszkán táj szépségéhez és gazdagságához tudnak hasonlítani.

Az őszi hónapokban az időjárás itt még mindig ideális, a turista viszont lényegesen kevesebb, így a természet közelségét is könnyebb élvezni, nem is beszélve arról, hogy ezer színű palettájával a völgy ilyenkor tudja igazán megmutatni, hogy micsoda szépség rejlik benne.

Nincs olyan hónap az évben, amikor az örök város ne lenne lenyűgöző, és ne lenne érdemes meglátogatni. A mi első találkozásunk azonban egy forró júliusi hétvégére esett, és ha nincsenek a nyilvános kutak, gyorsan beteljesítettem volna a Rómát látni és meghalni mondást.

A nyár közepén a város elképesztően forró tud lenni, míg ősszel ideális a hőmérséklet a romantikus kis utcácskák és hangulatos kávézók felfedezésére, ahogy a történelmi látnivalók bejárására is.

Arról nem is beszélve, hogy lényegesen kevesebb a turista, ami szintén nem hátrány egy olyan városban, ahol egy-egy népszerűbb látványosságért még így is órákat kell sorba állni.

Ha persze mindez nem a tűző napon, csak kellemes melegben történik, máris jobban megéri.