5 egzotikus úti cél, ami garantáltan felülmúlja az álmaidat

Írta: ,

A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, mert biztosan beindítják a fantáziád. Ott fognak táncolni lehunyt pilláid alatt, miközben a tökéletes nyaralásról énekelnek. Te pedig váratlanul azt veszed észre, hogy a bőröndöd az ajtóban, indulásra készen. Úgy tűnhet, túlzok, de egyáltalán nem! Cikkemben 5 olyan potenciális célpontot gyűjtöttem össze, ami egy mondatban szerepelhet az álomnyaralás szóval. Ezek a helyek valóban lenyűgözőek! Készen állsz hát a vakációra és a kikapcsolódásra? Akkor vágjunk bele!

Cairns, Ausztrália Kép forrása: plus.google.com

1/5 Cairns, Ausztrália

Cairns azért olyan vágyott úti cél, mert a Nagy-Korallzátony és a Zöld sziget vidéke káprázatos és szédítő. Okkal hívják a várost a turisták és a helyiek is trópusi Paradicsomnak.

Nem tölthetsz el anélkül ott egy napot sem, hogy ne merülnél alá, és nem csodálnád meg a Nagy-Korallzátonyt.

TIPP: Különböző hajóutakra is előfizethetsz, amik kivisznek a zátonyhoz, és neked nincs más dolgod, mint élvezni a korallok meghökkentő látványát. Már el is képzelted magad, amint búvárszemüvegen keresztül farkasszemet nézel egy bohóchallal, nem igaz?

Carvoeiro, Portugália Kép forrása: thecrazytourist.com

2/5 Carvoeiro, Portugália

Carvoeiro az Algarve régióban található Portugáliában. A város egy része a tengerbe nyúló sziklaszirten húzódik, ami egészen elképesztővé teszi a hangulatot.

Ha a nyaralásod alatt elsősorban pihenésre vágysz, egy gyönyörű homokos öböl gondoskodik arról, hogy a fehér homok puha ölelésében élvezhesd a békét.

A strandot egyébként mindkét oldalról sziklák veszik körül, melynek látványától muszáj leszel újragondolni a lélegzetelállító szó jelentését.

TIPP: Ne hagyd el úgy a várost, hogy legalább egy hajókiránduláson nem vettél részt, ugyanis a környék tele van szemet gyönyörködtető barlangrendszerekkel és eldugott partokkal.

Maldív-szigetek, Indiai-óceán Kép forrása: prweb.com

3/5 Maldív-szigetek, Indiai-óceán

A filmekbe illő csodálatos kékség, ami a tengert jellemzi, és a kunyhók, amik a szigeten állnak, nyugalmat és békességet árasztanak. El tudsz képzelni annál csodálatosabb dolgot, mint amikor reggeli a tenger mámorítóan friss illatára ébredsz és álomszerű helyen nyitod ki a szemed?

A Maldív-szigetek egy olyan szigetegyüttes, melynek minden szeglete elbűvölő és rendkívüli.

TIPP: Kiváló helyszín egy romantikus álomnyaralás megvalósításához, sőt akár egy álomesküvőhöz is. Egyáltalán nem kivitelezhetetlen!

Barbados, Karib-térség Kép forrása: weheartit.com

4/5 Barbados, Karib-térség

A karibi hangulat az első pillanattól átjárja a tested, és bebújik a bőröd alá. A fehér homokos strandok, a türkiz víz és a szörfösök a mozivásznak vakációit idézik.

Nincs is kellemesebb időtöltést, mint egy pálmafa tövében heverészni egy jó könyv társaságában. A legjobb partjai közé tartozik a Miami Beach, ami az élénk és a nyugodt szavak tökéletes keveréke.

Mi tehetné még csodálatosabbá a nyaralást a földi Paradicsomban? Egy színes, jégkockákkal hűtött, napernyővel díszített, finom koktél, ami kellemes lehűti felhevült tested.

Tahiti, Csendes-óceán Kép forrása: vacationidea.com

5/5 Tahiti, Csendes-óceán

Tihiti neve mindenki számára ismerős lehet, ugyanakkor kevesen tudják, milyen sok minden rejlik e mögött a varázslatos szó mögött. A szigeten vízből feltörő, cölöpökön álló házak és pálmafák ékesítik a part mentét.

Akár azzal is indíthatod a napod, hogy lelógatod a lábad a tengerbe, miközben reggelizel.

A kristálytiszta tengeren és fehér homokon túl az egzotikus virágok, buja erdők és zajos vízesések is álomba illő látványt nyújtanak!