5 egzotikus úti cél, ami garantáltan felülmúlja az álmaidat

Ludányi Bettina
Írta: ,

A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, mert biztosan beindítják a fantáziád. Ott fognak táncolni lehunyt pilláid alatt, miközben a tökéletes nyaralásról énekelnek. Te pedig váratlanul azt veszed észre, hogy a bőröndöd az ajtóban, indulásra készen. Úgy tűnhet, túlzok, de egyáltalán nem! Cikkemben 5 olyan potenciális célpontot gyűjtöttem össze, ami egy mondatban szerepelhet az álomnyaralás szóval. Ezek a helyek valóban lenyűgözőek! Készen állsz hát a vakációra és a kikapcsolódásra? Akkor vágjunk bele!

Cairns, Ausztrália Kép forrása: plus.google.com

Cairns azért olyan vágyott úti cél, mert a Nagy-Korallzátony és a Zöld sziget vidéke káprázatos és szédítő. Okkal hívják a várost a turisták és a helyiek is trópusi Paradicsomnak.

Nem tölthetsz el anélkül ott egy napot sem, hogy ne merülnél alá, és nem csodálnád meg a Nagy-Korallzátonyt.

TIPP: Különböző hajóutakra is előfizethetsz, amik kivisznek a zátonyhoz, és neked nincs más dolgod, mint élvezni a korallok meghökkentő látványát. Már el is képzelted magad, amint búvárszemüvegen keresztül farkasszemet nézel egy bohóchallal, nem igaz?

Carvoeiro, Portugália Kép forrása: thecrazytourist.com

Carvoeiro az Algarve régióban található Portugáliában. A város egy része a tengerbe nyúló sziklaszirten húzódik, ami egészen elképesztővé teszi a hangulatot.

Ha a nyaralásod alatt elsősorban pihenésre vágysz, egy gyönyörű homokos öböl gondoskodik arról, hogy a fehér homok puha ölelésében élvezhesd a békét.

A strandot egyébként mindkét oldalról sziklák veszik körül, melynek látványától muszáj leszel újragondolni a lélegzetelállító szó jelentését.

TIPP: Ne hagyd el úgy a várost, hogy legalább egy hajókiránduláson nem vettél részt, ugyanis a környék tele van szemet gyönyörködtető barlangrendszerekkel és eldugott partokkal.