5 dolog, amit látnod kell a dalmát tengerparton

Zabolai Margit
Írta: ,

Horvátország és Dalmácia a magyarok körében is kedvelt célpont, ha nyaralásról van szó, nem csak azért, mert viszonylag közel van, hanem azért is, mert mesebeli a táj. A sok látnivaló között azonban könnyű elveszni – ezért összeállítottunk egy kis útmutatót arról, amit semmiképpen sem érdemes kihagyni.

Trogir

Trogir egy aprócska kikötőváros, különös és gazdag történelemmel.

Splittől kevesebb mint 30 kilométerre fekszik, a hellének és a rómaiak is megszállták annak idején, és ez nyomot is hagyott a város képén.

A történelmi hangulatot az azúrkék tenger képe és a bájos, nyitott kis kávézók teszik még vonzóbbá, így ha errejártok,

Trogir városa mindenképpen megér egy egy napos látogatást. Ha pedig Dr. Who rajongó vagy, akkor szinte kötelező a zarándoklat, a sorozat több részét is itt forgatták ugyanis.

Topless strand Bolban

Splittől alig 40 percnyi hajóútra terül el Brać szigetének partja, ami kiváló minőségű nudista strandot kínál azoknak, akik nem szégyenlősek.

Ha szeretnél bikinicsíkok nélkül barnulni, akkor itt megteheted: az Adria vakítóan kék, a homok bársonyosan puha, a strandok pedig igényesen kiépítettek, így az élmény hibátlan lesz.

Mielőtt ledobnád a strandtörülközőt, tegyél egy sétát a parton – megéri a látvány, és most elsősorban a természeti kincsekre gondolunk.


Szereted a szigeteket? Losinj, az adriai gyöngyszem