5 csodálatos európai úti cél, ahol még egy nászút sem kerül csillagászati összegekbe

Szirák Viki
Írta: ,

Egy esküvő mindig hatalmas kiadásokkal jár, még akkor is, ha csak kis létszámú vendégsereggel, visszafogott körülmények között tartjuk meg. Épp ezért sokan úgy gondolják, hogy a drága nászútra már nem marad pénz, és inkább eltekintenek tőle, mint hogy mínusz forduljon át a bankszámlájuk. Pedig valójában Európa hatalmas és gyönyörű, ráadásul bizonyos részein ma már nagyon olcsón el lehet tölteni néhány napot.

Róma, Olaszország Kép forrása: flickr.com

Valójában Olaszországnak szinte bármelyik városa szóba jöhet, hiszen nagy anyagi különbségek nincsenek közöttük. Közelsége miatt repülővel másfél-két óra alatt oda lehet érni a legtöbb városba, ehhez pedig számos oldalon találhatunk kedvezményeket. Sok helyen ha egy csomagban foglalod a szállást és a repjegyet, 20-70 euró kedvezményt is adnak.

Ezen kívül vonattal és autóval is megközelíthető, ami szintén lefaraghat a költségekből, ráadásul a szállások tekintetében is lehet nagyon korrekt helyeket találni: Rómában például már fejenként 5 ezer forintért is megszállhatsz.

Velence, Róma, Milánó egytől egyig gyönyörűek, a városnézés ingyenes, ráadásul lehetőség nyílik olyan kártya vásárlására is, ami nem csak a tömegközlekedést tartalmazza, de két nevezetességhez ingyen, soron kívül be lehet jutni.

 

Málta Kép forrása: imgoingtherenext.com

Elsőre talán te is azt gondolod, hogy Málta már túl messze van, és a repülőút miatt hatalmas költségekbe vernétek magatokat, de a jó hír, hogy erről szó sincs. Valójában minél előbb lefoglaljátok az utat, annál olcsóbbak a jegyek, szállás pedig a szigeten már kimondottan jó áron is található (például 3500 Ft/éjszaka).

Ide azoknak érdemes ellátogatni, akik a városnézés mellett legfőképpen a strandolással töltenék az idejüket, hiszen általában 30-40 fokos hőség uralkodik, és a kiránduláshoz nem marad így túl sok erejük a turistáknak.

Persze egyébként erre is van lehetőség bőven, hiszen csodálatosak a tájak, a naplemente a nyugati partokon gyönyörű, és a szomszédos szigetekre is el lehet látogatni hajós körútakkal.