5 apróság, ami nem hiányozhat a bőröndből, ha nyaralni mész

Boros Mariann
Írta: ,

Ha nyaralásról van szó, nem kérdés, hogy a bőröndbe kerül a kedvenc fürdőruhád, a dögös, lenge ruháid, és valószínűleg a sminkes táskádról és a naptejről sem feledkezel meg. De vajon gondolsz arra bepakoláskor, hogy mi történik, ha a nyaralás során a kedvenc szoknyádon elpattan egy cérna, vagy minden elővigyázatosságod ellenére megpirul a bőröd? Cikkünkben ötleteket adunk, milyen apró, mégis hasznos dolgokat vigyél magaddal, melyek a leváratlanabb helyzetekben is jól jöhetnek, így garantáltan pihentető és bosszúságmentes lesz a nyaralás.

Fertőtlenítő kendő

Hidd el, a szállás típusától – adott esetben a hotel csillagainak számától – függetlenül jól jöhet, ha van nálad egy csomag fertőtlenítő kendő – ha dolgoztál már valaha vendéglátásban, nem firtatod az okokat.

Ugyanis a legtisztábbnak tűnő szoba is hemzseghet a baciktól, amiket szabad szemmel nem lehet látni, de attól még ott vannak.

Amennyiben nem akarsz velük összetalálkozni, első használat előtt érdemes alaposan áttörölni a mosdót és a wc-kagylót, de ne hagyd ki a villanykapcsolókat és a távirányítót se, hiszen ezekkel érintkezik a legtöbb ember egy szálláshelyen.

A kendő ugyanakkor az utazás során is hasznos, ha nincs lehetőséged kezet mosni – drogériákban lehet kapni kis kiszerelésű, helytakarékos csomagokat is.

Leégés ellen

A legnagyobb faktorszámú naptej használata esetén is történhetnek balesetek, ugyanis ha nem kened magad elég gyakran vagy víz éri a bőröd, könnyen leéghetsz a tűző napsütésben.

Mivel egy nyaralás általában nem arról szól, hogy a kritikus 11 és 4 közötti időszakban szigorúan az árnyékban tartózkodsz, így érdemes erre az eshetőségre is felkészülni, és még az utazás előtt beszerezni egy kimondottan leégésre való készítményt.

Patikában vehetsz leégés elleni spray-t vagy zselét, de ha a természetesebb megoldásokat kedveled, a drogériákban kapható aloe vera gél is jól jöhet, mely több mindenre is használható, például remek hidratáló.