4 hihetetlen hely a világon, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Zabolai Margit
Írta: ,

Néha elég befordulnunk egy utcasarkon, felnéznünk egy épületre, vagy észrevenni a körülöttünk lévő embereket, hogy rájöjjünk, mennyire csodálatos helyen élünk. Az alábbi helyek azonban tényleg lélegzetelállítóak, már-már álombeliek, pedig nagyon is valódiak.

Szivárványhegyek – Zhangye Danxia vidék, Kína

Végeláthatatlan hosszú, hatalmas hegyek, egy szál fű nélkül. Nem hangzik a legszebb látványnak, igaz? Pedig a kínai Gansu tartomány hegyei tényleg páratlanok, és minden turista szíve kicsit hangosabban megdobban itt.

Persze, hogyan máshogy is reagálhatna az ember, amikor szivárványszínű hegyek veszik körbe?  A kínai szivárványhegyek ma már az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek, a geológusok szerint pedig a csodás színeket ásványok és homokkő egyedi fúziója festette fel a hegyormokra, körülbelül 24 millió év alatt.

Hinta a világ végén – Baños, Ecuador

Dél-Amerika egy távoli csücskében, valahol Ecuadorban különleges hely várja az idáig látogatókat. Az ország ugyan elsősorban Galapagosról ismert, de aki azt hiszi, hogy ez a legkülönlegesebb látnivaló, az nagyon meg fog lepődni, amikor Bañosba látogat.

A gyanútlan turista szeme előtt egyszer csak mintha a világ vége tárulna fel a hatalmas hegyek között, és ha mindez nem lenne elég, a hegy szélén egy fa áll, lombjai között kis házikó bújik meg, ágáról pedig egy hinta lóg alá.

Aki igazán bátor, az beleülhet, és kilibeghet a semmi fölé, oda, ahol véget ér a világ. Ha mindez nem lenne elég, a látképet egy közeli, aktív vulkán is izgalmasabbá teszi. Tényleg olyan, mintha valaki csak álmodná ezt a helyszínt.

Világ a világ alatt – Han Son Doong barlang, Vietnám

Ha a barlangokról kicsi, szűk és levegőtlen helyek jutnak eszedbe, akkor bizonyára még nem jártál a vietnámi Han Son Doong barlangban – aki ugyanis egyszer beteszi ide a lábát, az biztosan nem felejti el az élményt.

A világ legnagyobb barlangja valamikor 2-5 millió évvel ezelőtt alakult ki, és hihetetlen méretű: gyomrában elférne egy közel egy kilométer hosszú, negyven szintes épület is. A barlangnak nem csak saját folyója, de a beszűrődő fény következtében saját kis dzsungele is van, és néha még apró felhők is képződnek itt. Az egész olyan, mint egy elveszett világ.

Csillagok tengere – Vadhoo sziget, Maldív-szigetek

Fotó: photomonde.fr

A Maldív-szigetek olyan földi paradicsom, ami önmagában is megér egy látogatást, de Vadhoo szigete a már sokat látott természetjárókat is lenyűgözi. Ahogy a nap leszáll, és a fényt az égről csak a szikrázó csillagok szórják, a tengerparton is milliónyi, fényes kék pont jelenik meg.

A jelenséget apró tengeri organizmusok okozzák, de a parton andalgóknak olyan érzése lehet, mintha a csillagok között sétálnának. Álomszerűbb helyet talán még álmodni sem lehet.

Galéria / Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a világon
Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a világon Megnézem
a galériát!