4 káprázatos hegyvidéki úti cél Európában, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

Serestyén Sára
Írta: ,
4 káprázatos hegyvidéki úti cél Európában, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

A nyaralás a legtöbb ember számára egyet jelent a tengerparti lazulással és az édes semmittevéssel. Ha te is az aktív pihenést kedveled, vagy idén valami rendhagyó családi nyaralást terveztek, akkor egy hegyvidéki úti cél izgalmas, látnivalókban gazdag lehetőségeket kínálhat!

Vorarlberg tartománya Ausztria legnyugatibb csücskében található – télen kedvelt síparadicsom, nyáron pedig rengeteg egyéb programot kínál az idelátogatóknak.

Az egyik legizgalmasabb kulturális program a Bregenzer Festpiele, ami egy opera- és balettelőadás-sorozat. Érdekessége, hogy a fesztivál helyszínét adó színpad egy tavon helyezkedik el, így téve még különlegesebbé az előadásokat. Itt található még a Boden-tó, ami Közép-Európa harmadik legnagyobb tava és a vízi sportok szerelmeseinek kedvelt helyszíne.

Ha itt jártok mindenképpen nézzétek meg a Pfänder-hegyi madárbemutatót és vadasparkot is, ahol az Alpok jellegzetes állatvilágával ismerkedhettek meg. Ha városnézés, akkor érdemes még ellátogatni Feldkirch óvárosába, amely a mai napig megőrizte középkori jellegét.

Svájc délnyugati részén, az Alpok lábánál található Wallis, amely a 3. legnagyobb kanton Svájcban.

A turisták számára több mint 200 éve nyitotta meg kapuit a régió, ami télen-nyáron várja az idelátogatókat. Mivel a legtöbb hegycsúcs meghaladja a 4000 métert is, ezért akár nyáron is van lehetőség síelésre és snowboardozásra egyaránt.

A völgy hőmérséklete viszont már a mediterrán éghajlatot kedvelőknek kedvez. A régió legnépszerűbb látványosságai a Matterhorn, a Nagy Szent Bernát-hágó és a Zermatt, de számtalan tiszta vizű tó és termálfürdő is csalogatja az idelátogatókat. Ha ez még nem lenne elég, csak annyit mondunk: itt az év majdnem 300 napján süt a nap!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!