3 északi főváros, amit meg kell látogatnod egyszer

Fodor Veronika
Írta: ,

Az alábbi fővárosok nem feltétlenül állnak a legnépszerűbb helyen a városnézős úti célok listáján, azonban egyedi hangulatuk és különleges kultúrájuk miatt mindenképpen érdemes legalább egyszer meglátogatni őket életünk során. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb északi fővárosokat, amelyekbe már közvetlen fapados járattal is eljuthatsz!

Mulatás Dublinban Kép forrása: hdrcreme.com

Párral vagy barátokkal is tökéletes választás.

Kezdjétek a napot mennyei ír reggelivel, majd látogassatok el a Guinnes Storehouse nevű sörgyár múzeumba, ahol megkóstolhatjátok a jellegzetes vörös színű sört, és a sör tökéletes csapolási fortélyaiba is beavatnak, úgyhogy a pasid biztosan imádni fogja!

Az esti megálló lehet a Temple Bar szórakozónegyed, ahol végigkóstolhatjátok a legínyencebb ír söröket, és akár hajnalig táncolhattok valamelyik neves klubban. A görbe napokat pedig kipihenhetitek egy vidéki kiruccanással, érdemes ugyanis ellátogatni a Dublintól csak fél óra távolságra található Howth-ba is.

„Észak Velencéje”, a csodálatos Stockholm Kép forrása: tumblr, sveariket

Stockholm legcsodálatosabb sajátossága, hogy 14 szigeten terül el, amelyet 53 híd köt össze. Bár főváros, vízpartjai miatt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt a pihenni vágyóknak. A középkori óvárosok szerelmesei pedig Európa egyik legrégebbi városrészét látogathatják meg Gamla stan-ban.

Ha inkább izgalomra vágysz, akkor irány a Gröna Lund vidámpark, ha pedig kultúrára, akkor a világ egyik legidősebb szabadtéri múzeuma, a Skansen. A múlt viszont nem csak itt elevenedik meg.

Stockholmban található ugyanis Skandinávia leglátogatottabb kiállítása, méghozzá a Vasa Múzeumban, ahol megcsodálhatod a világ egyetlen, épen fennmaradt XVII. századi hajóját!