Ide érdemes utazni 2019-ben, ha pénztárcabarát nyaralást tervezel

Zabolai Margit
Írta: ,
Ide érdemes utazni 2019-ben, ha pénztárcabarát nyaralást tervezel

Van, ahová eljutni is fillérekből lehet, de olyan is, ahol csak a repjegy árára kell spórolni, mert a mindennapi élet olcsóbb lesz, mintha itthon maradnál. Egzotikus tájak és közeli helyek is szerepelnek 2019 leginkább pénztárcabarát, ám lenyűgöző látnivalókat és élményeket rejtő úti céljai között. Mi legszívesebben az összeset felkeresnénk!

Fez Marokkó egyik kulturális és kulináris epicentruma, ahol igazán pezsgő, egzotikus élményben lehet részetek.

Itt található a világ legnagyobb, csakis sétálóutcákból álló területe, az úgynevezett medina, amit az UNESCO is jegyez: a keskeny kis sikátorok színes bazárokat és a középkori építészet emlékeit rejtik.

Különleges lámpások, berberszőnyegek és argánolajok kelletik magukat a standokon, és a hagyományos helyi fürdők, a hammamok nyújtotta kényeztetést sem érdemes kihagyni.

A bájos óvárost drámai szépségű környezet és lélegzetelállító panoráma szegélyezi, így tökéletes választás, ha egy olyan várost keresel, ami bevezet Grúzia egzotikus, sajátos hangulatú és különleges világába.

Fapados járatokkal jó áron eljuthatsz ide, a szállodai szobák is jóval olcsóbbak, mint a felkapott nyaralóhelyeken, ami pedig az étkezést illeti, szinte fillérekért ehettek igazi kulináris finomságokat a helyi éttermekben: semmi esetre se hagyjátok ki a kebabot és a khinkalit, ami egyfajta helyi gombóc.

A városnézés a drótkötélpályás felvonóról szintén örök emlék lehet.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!