Hol nyaraljak idén? 2019 legizgalmasabb úticéljai

Szőke Angéla
Írta: ,

Ha tapasztalt utazó vagy és nem szereted a „kommersz” dolgokat, egyre nehezebb kellően izgalmas úticélt választanod. Ugyan a világ hatalmas és csodálatos, de a közösségi média és a megfizethető repülőjáratok miatt mégis egyre kisebb. Az Instagramon megosztott nyaralós képeknek köszönhetően egy felkapott úti cél hamar látogatók tömkelegét vonzza, ami rövid idő alatt kíméletlenül eltúristásítja és ellaposítja az adott helyet.

Pár éve – a Trónok harca sorozat sikerének következtében – Horvátország és Írország volt a sláger, illetve Kuba és Tájföld is olyan, mintha már mindenki járt volna ott. Az alábbi öt hely viszont nemrég került fel a legizgalmasabb úticélok közé és garantáltan fantasztikus nyaralást ígér.

1. Ponta Delgada, Portugália

Portugália két legkedveltebb városa Lisszabon és Porto, de igén Ponta Delgada is hódítani fog a látogatók körében. São Miguel szigetének, legnagyobb városa - mely egyben az Azori-szigetek fővárosa is - a déli parton található Ponta Delgada.

A „Zöld Sziget” névre is keresztelt úticél nemcsak múzeumokkal, 16. századi épületekkel és erődökkel van tele, hanem fantasztikus tájakkal és természeti különlegességekkel is. Tavasszal bálnákat is nézhetünk, nyáron pedig biciklizhetünk és kirándulhatunk a hegyeken. A Furnas Völgy termál tavacskái, a Lagoa de Fogo vulkanikus krátere és a Sete Cicades tó mind lélegzetelállító természeti csodák.

2. Kauai, Hawaii

A mindentől távol eső, mégis töretlenül népszerű Hawaii-on Maui a legnagyobb sztár, pedig Kauai szigete is ugyanolyan meseszép, sőt, még izgalmasabb is. Nem olyan turista barát, mint Maui és éppen ebben rejlik bája, hiszen vadregényesebb és kisebb a tömeg.

Ezen a békés helyen a természet többféle csodálatos arcát mutatja, hiszen trópusi eső erdők, cakkos sziklák és selymes, fehér homokú partok is találhatóak itt. A Na Pali parton érdemes hajókirándulásra menni, a Waimea Kanyont pedig szintén ne hagyjuk ki, hiszen a „Csendes óceán Grand Canyon-jaként” emlegetik.

3. Kilimandzsáró, Tanzánia

A legizgalmasabb desztinációk felsorolásából nem maradhat ki egy afrikai célpont. Az aktív pihenés szerelmesei számára kihagyhatatlan élmény a Kilimandzsáró megmászása.

Afrika legmagasabb hegye nem adja magát könnyen, ennek ellenére nem kell különösebb előképzettség a meghódításához. A vulkanikus csúcsot kötelek és komolyabb felszerelés nélkül küzdhetjük le, az élményt pedig összeköthetjük egy emlékezetes szafarival. A Szerengeti erre talán a világ legtökéletesebb nemzeti parkja, ami egyben világ egyik legszebb és leggazdagabb szabadtéri állatkertje.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba