10 európai úti cél, ami még nem került fel a turisták radarjára

Marcali Nóra
Írta: ,
10 európai úti cél, ami még nem került fel a turisták radarjára

Kép forrása: Dimitry Anikin/pexels.com

Vannak amolyan „kötelező” úti célok, amelyek mindannyiunk bakancslistáján ott szerepelnek, amelyekre úgy gondolunk, hogy a „helyek, amelyeket egyszer az életben biztosan látnunk kell”. És vannak azok, amelyek kevésbé ismertek, kevésbé népszerűek és éppen ezért érdemes felfedeznünk őket mielőbb, még azelőtt, hogy felkerülne a többi turista radarjára is.

Törökország egyik legizgalmasabb vidéke nem feltétlenül elsőként ugrik be a nyaralás tervezésekor, pedig a Göreme Nemzeti Park területe rengeteg látnivalót rejteget.

Az ország déli részén, Kappadókiában található világörökségi területen az életmód teljes mértékben alkalmazkodott a környék természeti adottságaihoz, ennek köszönhetőek a Göreme-völgy sziklába vájt épületei.

A tündérkéményeknek is nevezett építmények a szél és a víz vulkáni tufára gyakorolt hatása alakította, az itt élők pedig barlanglakásokat vájtak ki a 4. századtól kezdve, amelyek közül némelyikben ma szálloda üzemel.

Lengyelországból Krakkó és Varsó szinte minden utazó számára ismert, a Visztula partján elterülő Torun azonban szintén megér egy utat.

Az ugyancsak UNESCO világörökségi belváros telis-tele van gótikus remekművekkel, amelyek igazi mesebeli hangulatot kölcsönöznek a kisvárosnak, amely a csillagász Kopernikusz szülővárosa is volt.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!