Top 10 romantikus hely Magyarországon

Írta: ,

Még süt a nap, ezer színben pompázik a természet, ezért ha tehetjük, még a tél beállta előtt látogassunk meg egyet a következő szebbnél szebb helyek közül, akár csak egy hétvégére is. Tegyünk hosszú sétákat a színes levelekkel tarkított természetben, élvezzük a napsütést, és gyönyörködjünk kisvárosaink, parkjaink, természeti látványosságaink őszi bájában.

Veszprém Kép forrása: veszpreminfo.hu

1/10 Veszprém

Gyönyörű történelmi város, amit mindeképpen látnunk kell.

Sétáljunk fel a Vár utcán Szent István és Gizellella szobráig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óvárosra.

Sáta közben megtekinthetjük a Püspöki Palotát és a Tűztornyot, valamint sok más veszprémi nevezetességet.

Sümeg Kép forrása: cafeblog.hu

2/10 Sümeg

A Balatonfelvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt vára.

Különösen iskolás korú gyerekekkel érdemes ide ellátogatni, nekik különösen nagy élmény bebarangolni a vár minden egyes részét.

A hegy megmászása testmozgásnak sem utolsó, a várból nyíló panoráma pedig ilyenkor ősszel tán a legszebb

Hévíz Kép forrása: Panoramio.com

3/10 Hévíz

Magyarország egyedülálló gyógyvize.

Ősszel ugyanúgy látogatható, és akár télre is kellemes program. A tó vize ősszel is 30 fok feletti, ezért kivételes élményt nyújt megmártózni benne.

A város körül rengeteg túra- és kerékpárút található, így természetjáró- és mozgásigényünket egyaránt kielégíhetjük.

Gyula

4/10 Gyula

A város egyik fő nevezetessége a 15. században épült vár, amely az egyetlen épen maradt téglavár Közép-Európában.

Másik világhírű gyulai látnivaló a Várfürdő, melyet egy óriási, ősfás parkban alakítottak ki, ahol akár meghitt sétákat tehetünk párunkkal. A fürdő vize 72 fokos.

Ha igazán különleges élményre vágyunk, akkor menjünk pénteken vagy szombaton és vegyünk részt az éjszakai fürdőzésen is.

Lillafüred

5/10 Lillafüred

Ha igazán romantikus helyet szeretnénk magunknak, válasszuk Lillafüredet. Töltsünk el a gyönyörű kastélyszállóban néhány meghitt éjszakát, a szálló előtti tavon pedig akár csónakázhatunk is kedvesünkkel.

A környéken rengeteg botanikai ritkaságokat láthatunk, ha pedig turistáskodni szeretnénk, akkor vegyük igénybe a környéken található számtalan útvonala egyikét.

Tegyünk egy rövid utazást az erdei vasúttal, kóstoljuk meg a környékbeli pisztrángot és semmiképpen se hagyjuk ki a Fátyol vízesést sem.

Martonvásár

6/10 Martonvásár

Gyönyörű kastély egy gyönyörű park közepén: ez Martonvásár.

A Brunzvik család a kietlen pusztaságon hozta létre gyönyörű parkját, melyben olyan ritka fafajtákat is láthatunk, mint a mocsári ciprus, a juhar vagy a platán.

A parkon átfolyó Szent László patakot felduzzasztották, így egy mesterséges tavat hoztak létre. Igazi romantikus őszi sétát tehetünk a parkban, fahídon át besétálhatunk a szigetre, ahol nyaranta Beethoven művei hallhatóak.

Zirc Kép forrása: Zirc.hu

7/10 Zirc

Méltán híres apátságáról és gyönyörű arborétumáról, melyek a 12. században itt letelepedett cisztercieknek köszönhetőek.

Az arborétumban közel 600 különböző fa- és cserjefaj látható, melyek ilyenkor ősszel különösen ideális helyszín egy igazán romantikus kirándulásnak.

Tihany

8/10 Tihany

A Balaton talán legromantikusabb helyszíne. Ha felsétálunk a apátságig, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, és kipróbálhatjuk a híres tihanyi visszahangot is.

Ha különösen romantikus kedvünkben vagyunk, kiabáljuk a Visszhangkőről párunk nevét, vagy azt, hogy „szeretlek”!

Szentendre

9/10 Szentendre

Különösen bájos hangulatú sikátorokkal teli belvárossal, és gyönyörű Duna-parttal rendelkező kisváros.

A belváros legnagyobb része csak gyalogosan látogatható, így készüljünk fel hosszú, hangulatos sétára.

Ha szeretjük a néprajzot, akkor ejtsük útba a Skanzent is, ahol hagyományos népi építészetet és népi életmódot mutatják be a látogatóknak.

Budapest, Városliget

10/10 Budapest, Városliget

Akár itt lakunk, akár nem, néhány napra csináljunk úgy, mintha turisták lennénk Budapesten. Látogassunk el a Városligetbe, ahol egész napos programunk keretében meglátogathatjuk a Vajdahunyad várának és a Jáki templom mintájára készült épületeket, vagy sétálhatunk a városligeti tó körül.

A liget szomszédságában találjuk a Főváros Állat- és Növénykertet, a Fővárosi Nagycirkuszt, valamint a Vidám Parkot. Ezek kiváló programokat nyújtanak, ha családostul tervezzük a hétvégét.

De hogy az őszi romantikus kikapcsolódás semmiképpen se maradjon el, párunkkal legalább egy órás sétát mindenképpen tegyünk a színes levelekkel megtelt zegzugos Városligetben.