Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexről

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Meg akarjuk élni minden örömét, vágyunk rá, jól akarjuk csinálni, adni akarunk vele és kapni tőle. A szex témája kimeríthetetlen. Hogyan élik meg a férfiak, hogyan élik meg a nők? Rengeteg kérdés, megannyi válasz. 3 ütős könyvet ajánlunk, sokféle érdekes, felkavaró gondolattal.

Férfiak a díványomon

Megtévesztő a cím, direkt. Szexuálterápiás tapasztalatok gyűjteménye a Férfiak a díványomon című könyv – avagy férfiak vallanak a szexuális élményeikről, a hódításaikról, szexuális játékokról. Őszintén mesélnek az erotikus vágyaikról, a csalódásaikról, az alulteljesítéstől való rettegésről, a komplexusokról, a kötődésekről.

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexrőlEzekről a témákról a pasik nem szívesen beszélnek őszintén, inkább poénba burkolva vagy csúsztatásokkal nyilatkoznak róluk. Ám a nők kivesézik, elemzik a szitukat, csámcsognak minden apró részleten, mély filozófiai eszmefuttatásokba bonyolódva.

A férfiak félelmeinek, titkos szorongásainak mélyére kukkanthatsz be Brandy Engler és David Rensin könyvén keresztül. Dr. Brandy Engler Manhattanben szexuálterapeuta, sok férfi történetét hallotta. Esettanulmányait pácienseivel folytatott terápiás kezelések tapasztalatai alapján írta meg. Megfordultak nála kényszeres nőcsábászok, élvhajhászok, kisebbségi komplexusban szenvedők, impotenciát titkolók.

Ha érdekel, hogy egy szexuálpszichológus milyen megállapításokra és következtetésekre jutott a férfiak nemi vágyait és titkos lelki igényeit illetően, olvasd el a könyvet!

Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről?

A Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről? egy merész és őszinte, provokatívan szókimondó könyv – semmi szépítés, semmi illúzió. Alain de Botton egy merőben új perspektívából mutatja be a vágyak, nemi ösztönök működését.

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexrőlSzerinte a legtitkosabb nemi vágyaink megéléséhez nem mindig a szerelmünket, a párunkat képzeljük el. Erős szavak.

Botton szerint a másik fél iránt érzett tisztelet, szeretet nem mindig összeegyeztethető a piszkos fantáziákkal.

Ez nem jelenti azt, hogy félrelépésre ösztönöz, csak leírja, hogy miért érezhet a férfi egy idegen nő iránt is vágyat, miközben a feleségét szereti. Nem bántani akarja, nem elhagyni akarja, csak bekapcsol a biológia. A szerző egyébként kellően ironikus és humoros ahhoz, hogy kicsit feloldja az olvasóban a mondatai miatt keletkezett feszültséget. Valami mélyen kódolt morális fék kell a párkapcsolatokhoz, amit kulturálisan is elfogadottnak tartunk.

A könyvben arcelemző leírást is találhatsz, két híres színésznő arcvonásain keresztül mutatja be a szerző, hogy melyik típusú férfi mit keres egy nőben. Az esetleírásokkal, szituációelemzésekkel teli könyv kemény olvasmány.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!