5 utazós könyv, amely új tájakra repít

Bodnár Alexa
Írta: ,

A nyár, a jó idő egyértelműen magával hozza az utazások szezonját, a vakáció témáját. Akár mi magunk is utazunk, akár nem, nyaranta valahogy jobban esik foglalkozni az utazás világával. Szerencsére a témában számtalan, jobbnál jobb könyv íródott, amelyek közül ajánlunk most neked ötöt, ha te is kedvet kapnál ezek olvasgatásához.

Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá?

Vigh Bori digitális nomád: egy jól menő cég social managere volt, amíg úgy nem döntött, hogy inkább bepakol egy hátizsákba, és útra indul, hogy lássa a világot, megismerje, mi mindenre képes.

Azóta utazásairól folyamatosan tájékoztatja a közönséget is.

A Hogyan menjünk világgá? című könyve olyanoknak szól, akik hasonló álmokat szőnek – Bori tippeket ad benne saját példáin keresztül, hogyan is érdemes ezt csinálni.

Ha te magad is vágyódsz egy nagy utazásra, vagy esetleg szeretnéd megtudni, miért vált valaki a digitális nomád létre a biztonságos és kényelmes élete helyett, ezt a könyvet kell elolvasnod!

Gayle Forman: Csak egy nap

A romantikusabb írások kedvelőinek Gayle Forman kötetét ajánljuk: a Csak egy nap főszereplője egy olyan amerikai lány, akit szülei nagyon féltve neveltek, így egy kicsit burokba van zárva.

Érettségi ajándékként egy utazást kap Európába, így jut el Londonba, ahol megismerkedik kedves, vonzó és laza színésszel, akit követ Párizsba is.

A lány számára ez az egy nap elég ahhoz, hogy teljesen új életet akarjon élni, kitörhessen a korlátai közül és még az igaz szerelmet is megismerhesse a rákövetkező egy évben.