Űrutazás indul! – A legjobb kortárs űrutazós filmek

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Az űrutazás a kezdetektől foglalkoztatja az emberiséget, így természetesen a filmeseket is. De talán nincs még egy filmes műfaj, aminek annyira jót tett volna a technikai fejlődés, mint a sci-fi-nek: az utóbbi években egymást érik a jobbnál jobb űrutazós alkotások. Íme, a legérdekesebbek!  

Mentőexpedíció

Egy baleset után az összes kutató hazatér a Marsról, a halottnak hitt Mark Watney-t viszont hátrahagyják. A tudós viszont nagyon is él, így előbb azt kell kitalálnia, hogyan veheti fel a kapcsolatot a Földdel, majd pedig azt, hogyan térhet vissza. Közben pedig valahogy túl is kell élnie a váratlan kalandot.

Mi lehet félelmetesebb annál, mint teljesen egyedül a Marson ragadni? A Mentőexpedícióban az a legjobb, hogy nem csak hihetetlenül izgalmas, de meglepően humoros és szórakoztató is – az optimizmusa garantáltan felvidít!

Hold

Sam Bell már három éve a Holdon dolgozik, két hét lenne vissza a küldetéséből, amikor valami szokatlan dolog történik – és ez mindent megváltoztat. A zavarodott űrhajós hirtelen úgy érzi, nincs egyedül a Holdon, majd lassan az egész világát kénytelen átértékelni.

A Hold ugyan csak a „szomszédban” játszódik, a főhős magánya és elméjének lassú összeomlása, majd a váratlan baleset viszont megsokszorozza az izgalmakat. Duncan Jones kevésbé ismert első filmje olyan lélektani sci-fi, amit nem felejtesz el egykönnyen!