4 tündéri mesekönyv a szeretetről karácsonyra

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A karácsony a gyerkőcöknek a varázslatok, a meglepetések és a csodák időszaka. A gyerekkori karácsonyok emlékek és élmények egy életen át elkísérnek. Bájos, kedves mesekönyveket ajánlunk a fa alá – olyan gyerekkönyveket gyűjtöttünk össze, amelyek az anyai szeretetről, barátságokról, kötődésekről, ölelésekről, gondoskodásról szólnak.

Anyai szeretet Kép forrása: libri.hu

Az igaz, tiszta anyai szeretet önzetlen, minden próbát kiáll. Egy anya mindig képes megbocsátani, gyermeke lázadó, erőszakoskodó, undok viselkedését is eltűrni. A gyerek pedig el is várja mindezt az édesanyjától, egy egész életen át.

Az Akkor is szeretnél? című mesekönyvben a Kismackó kérdezgeti, faggatja édesanyját, meg akar bizonyosodni arról, hogy az anyukája mindig szeretni fogja őt, bármit is csinál.

Akkor is szeretné, ha rosszalkodna, ha sokat hibázna? A Mackómama pedig megingathatatlan, szeretete nem ismer határokat.

Az édes illusztrációkkal készült macis könyv érdekessége, hogy Szabó T. Anna és Dragomán Pali – anya és fia – közösen fordította.

Babaróka kertje Kép forrása: pagony.hu

Ebben a mesekönyvben az a legszerethetőbb, hogy a Babaróka szülei bizony nagyon életszerűen reagálnak a gyerkőcük rosszaságaira, hisztis viselkedésére.

Mindennapi élethelyzeteket ragad meg a mesekönyv, például amikor a gyerkőc bevásárláskor felhalmoz egy halom finomságot, amit szívesen megenne.

Biztosan sok szülő felismeri azt a szituációt is, amikor játszótéri nézeteltérés alakul ki a csemeték közt.

A legcukibb és legmeghatóbb fejezete a mesekönyvnek az, amelyben a Babaróka anyukája és apukája összevesznek. Apa elrohan otthonról, Babaróka pedig vigasztalja a mamáját, mert érzi, hogy most neki kell a szeretetével támogatni az anyukáját.