5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézned

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézned

Történelmi sorozatok terén bizony van élet a Tudorokon és a Vikingeken túl is, és létezik néhány olyan széria, amely mögött nem áll óriási csatorna, így kevésbé lett ismert – pedig egyik sem kevésbé érdekes, sőt!

The Last Kingdom – Az utolsó királyság Kép forrása: imdb.com

A The Last Kingdom c. sorozat következő évada hamarosan érkezik, melynek egyik érdekessége, hogy hazánkban is forgatták. Ha szeretted a Camelot-ot vagy a Merlin-t, akkor ezt a sorozatot is biztos, hogy imádni fogod.

A Bernard Cornwell regényei alapján készült sorozatban a viking hódítás időszakába csöppenünk, és a 9. század Angliájába, amikor nem volt az országnak egy egységes uralkodója, helyette hét kisebb királyságra szakadt szét.

A történet főhőse Uthred, az igazságérzetéről híres harcos, akinek kalandozásait követhetjük végig egy olyan korban, amely nem volt mentes a gyilkosságtól és brutalitástól, és egy olyan részekre szakadt birodalomban, amelyről nehéz elhinni, hogy később a világ egyik legnagyobb országává vált.

Versailles Kép forrása: mobile.twitter.com

A 2015 óta futó Versailles c. sorozat a Napkirály, XIV.

Lajos udvarába kalauzol el: a történet az 1667-es esztendőben indul, amikor a híres uralkodó még csak 28 éves, és azt a tervet vette a fejébe, hogy felépíti a világ legfényesebb királyságát és a legcsodálatosabb helyet a Földön, Versailles-t. A sorozat bemutatja a kor politikai viszályait, a gazdasági helyzet problémáit, az érdekházasságok világát, és természetesen, mint minden jó francia film és sorozat esetében, itt is számolhatunk túlfűtött viszonyokkal, pompával és elképesztő ruhakölteményekkel.

A leghosszabb ideig uralkodó európai királyt pedig végre nem egy piedesztálra emelt legendaként tárják a nézők elé, hanem románcain, barátain és ellenségein, kapcsolatain keresztül ismerhetjük meg azt az embert, akinek a neve az idők folyamán összeforrt a dicsőséggel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba