A legjobb, tinikről szóló sorozatok, amiket felnőttként is nézünk

Bodnár Alexa
Írta: ,
A legjobb, tinikről szóló sorozatok, amiket felnőttként is nézünk

A gimis élet mindig jó téma egy sorozathoz vagy filmhez, ezért szép számmal léteznek olyan szériák, amelyek kamaszok mindennapjait követik nyomon. Ezekben a tinédzserek átlagos drámái mellett sokszor helyet kapnak egészen extrém problémák is, amelyek mindig szolgálnak elég izgalommal. Összegyűjtöttünk neked öt olyan kamasz-sorozatot, amelyet felnőtt fejjel is érdemes megnézni – vagy akár többedszerre újranézni.

Awkward – Kínos

Az eddig 5 évadot megélt Kínos című MTV sorozat Jenna Hamilton gimis életét követi végig – illetve első évét a főiskolán –, aki a sorozat legelején egy teljesen átlagos tinédzsernek tűnik, ám egy rosszul elsült fürdőszobai baleset miatt mindenki azt hiszi róla, hogy megpróbált öngyilkosságot megkísérelni.

A baleset után az addig szinte láthatatlan Jenna a figyelem középpontjába kerül a suliban, ami együtt jár azzal, hogy a nála menőbb diákok is elkezdenek ráfókuszálni, és az iskola szupersportoló pasija is érdeklődni kezd iránta.

Az Akward amellett, hogy a szokásos tinédzserterhesség, felvételi dráma és a kamasz se veled, se nélküled kapcsolatot járja körbe, minden évadban tud olyat is mutatni, amire egyáltalán nem számítanánk. Ha egy igazán humoros kamaszsorozatot néznél, szerintünk ez lesz a neked való!

Carrie naplója

A Szex és New York előzménysorozata mindössze két évados lett csupán, mégis az egyik legjobb tini-témájú sorozat.

Ha Carrie Bradshaw rajongó vagy, ezt a sorozatot abszolút neked találták ki, ugyanis végigkövetheted benne kedvenc new york-i iród középiskolai éveit, első szerelmét, és az első gyakornoki állását, amely hatására kialakult a divat és az írás iránti lelkesedése, és természetesen megtudhatod, hogyan bolondult bele New York-ba.

A sorozatban Carrie mellett Samantha tűnik még fel a Szex és New York-ból ismert négyesből, hiszen ő volt az első, akivel összeismerkedtek. Ha nem is követted a fősorozatot, akkor is bátra ajánljuk neked a Carrie naplóját, amelyben a jó sztori mellé csodás ’80-as évekbeli ruhákat és zenéket is kapsz majd.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv