Szuper magyar filmek az elmúlt pár évből, amelyeket érdemes megnézned

Bodnár Alexa
Írta: ,
Szuper magyar filmek az elmúlt pár évből, amelyeket érdemes megnézned

Kép forrása: ticketpoint.hu

Az utóbbi években nagyon klassz hazai filmek jelentek meg, amelyek vetekszenek egy-két hollywood-i alkotással is. Ha eddig nem igazán néztél magyar filmeket, akkor éppen itt van az ideje. Összegyűjtöttünk néhány szuper darabot az elmúlt pár év filmjei közül, amelyekkel érdemes kezdened.

Senki szigete, 2014. Kép forrása: online-film.hu

Török Ferenc filmje egy esküvőjéről megszökött menyasszony, egy stiklis taxisofőr nő és egy narcisztikus kosaras srác nem mindennapi történetéről szól, amely valahogy mégis képet az átlagos, hazai életről.

A film olyan mint egy hatalmas metafora, és éppen ettől lesz olyan elragadó és érdekes.

A három főszereplő egy raktárból kialakított lakásban találkozik, pont akkor, amikor mindannyiuk életében bekövetkezik egy sorsfordító esemény.

Ha egy kicsit elvontabb, de mégis izgalmas filmet keresel, akkor ezt ajánljuk neked.

#Sohavégetnemérős, 2016. Kép forrása: port.hu

Tavaly jelent meg a Wellhello által fémjelzett #Sohavégetnemérős című film, amely hat, egymáshoz csak nagyon lazán illeszkedő történetből áll.

Az egyes részeket a zenekar dalszövegei ihlették, melyeket nagyon jól kibontanak az egyenként nagyjából negyed órás kis történetek.

A film nagyon jó képet ad az y- és z-generációk életéről és útkereséséről, és olyan fiatal hazai színészek szerepelnek benne, akikre tényleg érdemes odafigyelni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba