5 szuper francia vígjáték az elmúlt évekből

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 szuper francia vígjáték az elmúlt évekből

Kép forrása: Egy őrült pillanat

Az amerikai vígjátékokat imádjuk az ütős helyzetkomikum miatt, míg a brit filmeket a híres angol humorért, a vicces német filmeket pedig az eszement karakterek miatt. De ezek a filmek mellett érdemes a francia mozikkal is foglalkozni, hiszen vígjátékokban ez a nemzet is mindig élen járt. Az utóbbi időben pedig születtek olyan szuper alkotások, amelyek még a hollywood-i álomgyár néhány kasszasikerét is felülmúlják sztori és humor terén. Összegyűjtöttük neked a kedvenc francia filmvígjátékainkat az elmúlt évekből, amelyeket érdemes megnézned, ha egy vidám esti mozira vágynál!

Egy őrült pillanat - Un moment d'égarement, 2015. Kép forrása: allocine.fr

Laurent és Antoine jó barátok, akikben közös az, hogy sikeres és sármos negyveneses, borzasztó korábbi házassággal, és mindkettőjüknek kamasz lánya van, akik szintén szoros barátságot ápolnak egymással.

A két apa úgy dönt, hogy lányaikkal együtt tengerparti vakációra indulnak, ahol az egyikőjük egy éjszakára összegabalyodik barátja lányával.

A férfi próbálja titokban tartani a kalandot, de sajnos barátja lánya mélyebb érzéseket táplál iránta, mint gondolná, és örülne, ha papája előtt is lelepleződne a viszony, hogy ő áldását adja a kapcsolatra.

Együtt élhetnénk - Et si on vivait tous ensemble?, 2011. Kép forrása: allocine.fr

Öt idős barát úgy dönt, hogy nem akarnak továbbra is egyedül élni, ezért úgy döntenek, hogy egyikük házában összeköltözzenek, hogy egymás gondját viseljék utolsó éveikben.

Csatlakozik hozzájuk egy fiatal etológiahallgató fiú is, aki éppen az idősebb generációról készíti szakdolgozatát.

A barátok között akad olyan, aki már egyre szenilisebb, egy romantikus, lázadozó típus, aki feleségének minden vágya az, hogy a gyermekei és az unokái szuper anyukaként és nagymamaként gondoljanak rá, egy nőcsábász öregúr és egy rákbetegséggel küzdő tanárnő is…

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?