4 szuper film 2018-ból, ami megérdemelné az Oscar-díjat

Szirák Viki
Írta: ,
4 szuper film 2018-ból, ami megérdemelné az Oscar-díjat

Minden évnek megvannak a maga legklasszabb filmjei, 2018 viszont ilyen tekintetben igazán szuper volt. A moziban ugyanis egymást váltották a jobbnál jobb történetek, amelyek hol könnyeket csaltak a szemünkbe, hol pedig tényleg elgondolkodtattak minket. A kritikusok is értékelik az adott év legjobbjait az Oscar-díjjal, melynek átadója február végén zajlik; bár tudjuk, hogy nem kaphat mindenki díjat, és hogy a Bohém rapszódia, valamint a Csillag születik a legnagyobb esélyesek, de azért az alábbi négy film is tényleg megérdemelné a szobrot!

Julia Roberts új filmje minden édesanya számára szívszorító és egyben elgondolkodtató élmény lesz.

Holly egyik fia, Ben mindig is nagy bajkeverő hírében állt. Amikor a nő karácsony este többi gyermekével utazik haza a családi házba, meglepetten tapasztalja, hogy Ben az ajtóban várja őket, noha eredetileg rehabilitáción kéne lennie, aminek még nem járt le az ideje.

Bár nagyon boldogan fogadja gyermekét, hamarosan kiderül, hogy a fiú még mindig ugyanazokkal a démonokkal küzd, és semmit sem változott.

A történet pedig feszegeti a kérdést: vajon meddig kellene Hollynak küzdenie gyermekéért ebben a komoly helyzetben? És hogyan teheti meg mindezt?

A színészi alakítások, valamint a szívszorító történet pedig egyaránt megérdemli az Oscar-díjat!

A történet egy csodálatos eseménnyel veszi kezdetét: egy afroamerikai jegyespár megtudja, hogy hamarosan megszületik első gyermekük.

Az áldott állapotot azonban nem sokáig élvezhetik, ugyanis a vőlegényt rövidesen nemi erőszakkal vádolják meg.

Tish, a várandós menyasszony viszont nem hajlandó hinni a vádaknak, és igyekszik mindent elkövetni azért, hogy bebizonyítsa mindenki előtt szerelme ártatlanságát.

Azonban a 70-es években, amikor fekete bőrű emberként nehéz volt érvényesülni, a helyzetük cseppet sem egyszerű.

A dráma megható és realisztikus módon mutatja be, hogyan teheti tönkre valaki életét a rasszizmus és az alaptalan vádakozás.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!