5 szuper film Timothée Chalamet-tel, az új kedvenc sármőrrel

Marcali Nóra
Írta: ,
5 szuper film Timothée Chalamet-tel, az új kedvenc sármőrrel

Kép forrása: pinterest.com

Egyszerre kisfiúsan bájos, kissé androgün alkat és mégis van benne valami elképesztően érett. Egyszerre tűnik elveszettnek és mégis céltudatosnak, egy meg nem értett művésznek. És ami a legnagyobb érdeme, hogy elképesztően tehetséges, bármilyen műfajban és szerepben is mutatja meg magát. Ő Timothée Chalamet, a francia-amerikai színész, aki az elmúlt években végérvényesen belopta magát a szívünkbe. De ki is ő és melyik filmjeit kötelező látnunk?

Az ifjú Timothée csupán 1995-ben látta meg a napvilágot Manhattanben, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy francia édesapja és amerikai édesanyja révén kétnyelvűként nőtt fel, így mindkét nyelven magabiztosan beszél, amit kamatoztat is a filmes munkáiban. Persze mindez édes kevés lenne, ha nem lenne tehetséges, de Homeland című sorozatban debütáló Timothée nagyon is az, így gyorsan felkerült a legnagyobb rendezők térképére. A tehetsége mellett öltözködési stílusával és személyiségével is kitűnik, számos ismert színész és színésznő is a rajongójának vallja magát, nyilatkozatai alapján pedig humorért sem kell a szomszédba mennie.

Bár egyik első filmje a 2012-es Nolan féle Csillagok között volt, az igazi átütő sikert a 2017-es Szólíts a neveden című film hozta meg számára, amely gyönyörű szerelmi történet egy serdülő fiú és apja tanársegédje között.

A 80-as évek Olaszországában játszódó film fantasztikus érzékenységgel mutatja meg az első szerelem boldogságát és fájdalmát, ráadásul mind a kritikusoktól, mind a közönségtől rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott.

A csupán 22 éves Timothée pedig Oscar-jelölésig jutott az identitását kereső, szerelmes kamaszfiú szerepével.

A 2018-as csodálatos fiú egy igaz történetet dolgoz fel, David és Nic Sheff történetét, akik közös regényükben mutatták be, hogy milyen pusztító hatással lehet a drog egy egész család életére és egy megingathatatlannak hitt apa-fiú kapcsolatra is.

Chalamet mellett a főszerepben Steve Carellt láthatjuk az apa szerepében, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy fiatal felnőtt fiát, akitől a válás után fizikailag és érzelmileg is eltávolodott, megmentse, visszaterelje a jó útra.

Mindkét színész fantasztikusan játszik, láthatjuk a kétségbeeséstől némán szenvedő apát és az önmagával, a világgal és főleg a drogokkal küzdő fiút, ahogy egymásba kapaszkodva próbálnak túlélni. Kihagyhatatlan!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!