Szórakozás a Reszkessetek betörőkön túl: 5 film az ünnepekre

Írta: ,

Karácsonykor együtt a család, ilyenkor esténként van idő összebújva filmet nézni, akár az egész családdal, akár a pároddal. A televízió minden évben nagyjából ugyanazokat a filmeket vonultatja fel, szinte nincs is olyan év, hogy ne adnák le a Reszkessetek betörőket. Ha idén valami másra vágysz, akkor az alábbi filmekből érdemes csemegézned.

Holiday Kép forrása: inspireleads.com

1/5 Holiday

Iris és Amanda bár a világ két pontján élnek, a problémájuk ugyanaz, mind a kettőjüknek szerelmi bánata van.

Iris Londonban él és viszont folytat a kollégájával, aki bejelenti, hogy mást vesz el. Amanda pedig egy szakmájában sikeres, munkamániás, aki Los Angelesben él és megcsalta a pasija.

Érzik, hogy valaminek történnie kell, különben hamarosan megőrülnek. Így talál egymásra a két összetört szív az interneten, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek egy időre, hogy távol tartsák magukat a szemét férfiaktól.

A terv azonban hamar kudarcba fullad és a pasi-mentes vakáció nem éppen a tervek szerint alakul.

Túlélni a karácsonyt Kép forrása: mozicsillag.cc

2/5 Túlélni a karácsonyt

Drew Latham egy ambiciózus milliomos figura, aki úgy dönt, hogy nem szeretné egyedül tölteni a karácsonyt és felkerekedik, hogy az ünnepek alkalmával megnézze mi lett hőn szeretett családi házukkal, ahol Drew a boldog és gondtalan gyermekéveit töltötte.

A házhoz érve megdöbbenve tapasztalja, hogy ott már egy új család lakik, akik elég furcsa szemmel néznek a betolakodóra.

Drew pénzt ajánl fel a családnak, hogy velük tölthesse a karácsonyt, és megkéri őket, hogy játsszák el a szerető család szerepét. Ez persze nem kevés kalamajkát szül majd és vicces szituációkat.

A filmben egyébként a Reszkessetek betörőkből ismert Catherine O’Hara alakítja az anyuka szerepét.

Segítség, karácsony! Kép forrása: snitt.hu

3/5 Segítség, karácsony!

A film egy lelki segély szolgálat dolgozóinak karácsony estéjét mutatja be.

Philip, a lelki segély szolgálat főnöke egy örök optimista fickó, még akkor sem adja fel a karácsonyba vetett hitét, amikor elhagyja a menyasszonya, cége pedig nem várt üzenetet kap a hatóságoktól, amelyben az áll, hogy felszámolják vállalkozását. A kocka fordul és egy szempillantás alatt maguk a segítők azok, akik rászorulnak a lelki segélyre.

Miközben a karakterek igyekeznek a maguk módján kikerülni a slamasztikából egyre nagyobb kátyúba kerülnek, és persze Szenteste lévén a munka sem állhat meg.

Kőkemény család Kép forrása: ssl-images-amazon.com

4/5 Kőkemény család

A Stone család szeretett fia, Everett elhozza magával kedvesét, Meredith-t az ünnepekre.

A laza és szeleburdi család egy karót nyelt tyúknak tartja a lányt, és egyáltalán nem ilyen párt képzeltek el Everett mellé.

A lány annyira konzervatív, hogy még egy hálószobában sem hajlandó aludni a kedvesével a családi házban, mivel az illetlenség.

A marakodás hevében Meredith úgy dönt, felveszi a kesztyűt és elhívja a Stone családhoz a húgát, Julie-t, aki fenekestül felforgatja az amúgy sem rózsás helyzetet.

Kisasszonyok Kép forrása: movielala.com

5/5 Kisasszonyok

Ez a régi klasszikus sem maradhat le a listáról, hiszen nem csak romantikus, de a történet ártatlan bája a mai pörgős filmekhez képest igazi pihentető élményt nyújt a szeretet ünnepén.

A March család régen módos volt most azonban szűkölködniük kell, ráadásul a helyzetet rontja, hogy a család feje háborúban van. Egyetlen mentsváruk az lehet, ha a család négy lányát mihamarabb férjhez adják.

Viszont ahány lány annyiféle személyiség, egyben azonban mind egyet értenek, mégpedig abban, hogy egyikük sem szeretne szerelem nélkül férjhez menni.