Hogyan néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai? Felismered őket?

Göcző Nóra
Írta: ,
Hogyan néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai? Felismered őket?

A Szívtipró gimi (Heartbreak High) az egyik legismertebb tinédzser sorozat volt a kilencvenes években Európa-szerte és persze otthonában, Ausztráliában. Az 1994-ben indult széria a kamasz középiskolások csöppet sem egyszerű, ugyanakkor életreszóló élményekkel teli életét mutatta be 7 évadon keresztül. Az alkotás ereje abban rejlik, hogy hozzá mert nyúlni olyan témákhoz, melyek még ma is dilemmát okoznak sok középiskolás, a szüleik, valamint tanáraik számára.

Ilyen a homoszexualitás, az alkoholproblémák, az első szerelem, a tehetség kibontakoztatása, az önmegvalósítás vagy a másoknak való megfelelési kényszer. Hátránya, hogy az igazán népszerű karaktereket csak úgy lehetett megtartani a sorozatban, ha megbuknak az iskolában, s ezzel negatív példát mutatnak a szereplőkkel azonosulni vágyó, szintén tizenéves rajongóknak.

Akik a kilencvenes évek közepén voltak diáklányok és nézték a sorozatot suli után, bizonyára mélyeket sóhajtottak a sármos Con Bordino vagy az illedelmes és érzékeny szívű sportoló fiú, Nick láttán. Az időt persze nem lehet megállítani, néhány kattintás után kiderül, hogy már Mr. Southgate sem az a sportos adonisz, aki a sorozatban volt.

Nick Poulos

Az ausztrál sorozat egy nálunk szinte ismeretlen filmből, a Szívtipró kölyökből nőtte ki magát, melynek főszereplője Nick, egy fiatal és feltörekvő boxoló volt, akit egy meccsén kiütnek és meghal.

A sorozatban is központi szerepet kap már az első epizódoktól kezdve Nick Poulos, de a többi karakter folyamatos jellemfejlődés miatt kissé háttérbe szorul. Nos, nem mintha, ez a sorozat hátrányára válna.

A jó családi körülmények közül érkező Nick szerepét Alex Dimitriades kapta, aki igazi első generációs görög bevándorlók gyermekeként nőtt fel Ausztráliában.

A színész a sorozat után is igyekezett megkapaszkodni a pályán, több filmben és sorozatban is szerepet kapott, majd DJ-nek állt. Tíz éve letartóztatták ittas vezetésért.

Jelenleg egy sorozatban és két rövidfilmben játszik.

Katerina Ioannou

Az örök lázadó, nagyszájú, szókimondó, törékeny alkatnak tűnő, de bárkinek bátran nekiugró Katerina volt a 7 évad egyik legtöbbet szerepeltetett karaktere.

Eredetileg 12 epizódban kapott volna szót (mindig gyorsan cserélődött a szereplőgárda), de a ciprusi születésű Ada Nicodemou lebilincselő alakítása miatt 90 részben tűnik fel.

A cserfes kamaszlányt játszó színésznő éppen negyven éves lett idén.

Magánélete a valóságban sem tűnik egyszerűnek, 2007-ben ment férjhez Chrys Xipolitashoz, majd három év múlva külön váltak. Néhány hónap különélés után ismét összejöttek, 2012-ben megszületett közös fiuk, Johnas.

Alig másfél évvel később a színésznő ismét áldott állapotba került, de 2014 augusztusában a gyermek halva született. A következő évben Nicodemou és férje elváltak.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv