5 szívmelengető mese a feltétel nélküli szeretetről

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Az igaz, tiszta szeretet őszinte és érdek nélküli. Ezekben a gyerekkönyvekben a barátság varázsáról, a családi kötelékek fontosságáról, valamint a háziállat és gazdija közti szoros kapcsolatról olvashatsz. Igazi lelki felüdülést nyújtó mesék, miközben erkölcsi tanulságokat is rejtenek a kicsik és a nagyobbak számára is.

Ritka kincs egy ilyen megkapó és elgondolkodtató mese, mert még a felnőtt szíve is megremeg bele. A barátság kötelékéről szóló mese a kortárs gyermekirodalom gyöngyszemei közé tartozik, díjat is nyert.

Az 5-8 éves korosztálynak ajánlott történetben Zsiráf a szavannán unatkozik, egy nap levelet ír annak az állatkának, akit még sosem látott és aki a látóhatár túloldalán él.

Így jutnak el barátkozós sorai a Pingvinhez, aki válaszol a levélkére. A Pelikán és a Bálna lesznek a közvetítők.

Megható, ahogy az egymást nem ismerő állatok próbálják feltérképezni a másik kinézetét, alkatát és szeretnének lelki kapcsot kialakítani, hidat találni egymáshoz.

Ha a gyerkőcöd szereti a cicákat, akkor telitalálat ez a mese! Ari, az elmélkedésre hajlamos, nagy dumás, lelkes kis macsek imádja a gazdáját, Annát. Ari rendkívül szellemes kismacska, szeret viccelődni és rosszalkodni.

Mikor Anna és családja elutazik, ő pedig a macskakerülő nagyival marad otthon, mindent megtesz, hogy a nagymama elfogadja őt és megszeretgesse. Mikor Ari látja, hogy a nagyi nem fogékony az ő próbálkozásaira, elmegy Anna után, hogy azzal lehessen, aki igazán szereti őt.

Olvasni tudó gyerkőcöknek egyedül is élmény olvasgatni ennek a szeretetre és elismerésre vágyó cicusnak a kalandjait.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!