Ha érzelmes történetekre vágysz – 5+1 szívfacsaró film, amit megéri megnézni

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ha érzelmes történetekre vágysz – 5+1 szívfacsaró film, amit megéri megnézni

Rengeteg olyan filmet ismerünk, ami képes mindenki szívét megérinteni, kortól és nemtől függetlenül. Ezek a történetek mélyen megmaradnak az emlékezetünkben hosszú időn át, és akár az egész napunkra hatással lehetnek. Ha szívesen elmerülnél egy kis időre az érzelmesebb filmek világában, A remény rabjai, Halálsoron és Szerelmünk lapjai történetét pedig már ezerszer láttad, válassz az alábbi alkotások közül; régebbi és új filmeket egyaránt találsz rajta. A lista persze nem teljes, kommentben várjuk a te kedvenceidet is!

A lehetetlen Kép forrása: rottentomatoes.com

Maria, Henry és a három gyermekük a karácsonyi szünetben Thaiföldre utazik, hogy végre egy tökéletes nyaralásban legyen részük.

A csodálatos vakációnak azonban hirtelen vége szakad, amikor egy földrengés után romboló erejű cunami csap le a vidékre, amely elszakítja egymástól a családtagokat.

Senki sem tudja, mi történt a másikkal, életben vannak-e, a túlélésért való küzdelem során pedig hatalmas nehézségeket kell kibírniuk.

A film egyébként egy 2004-es igaz történeten alapszik!

A kutyákról szóló drámafilmektől nagyon könnyű elérzékenyülni (tökéletes példa erre a Marley meg én), Hacsi igaz története pedig biztosan nálad is bekerül a kedvencek közé.

A hűséges akita inu és gazdája teljesen véletlenül találkoznak, életük azonban összekapcsolódik, és elválaszthatatlan barátság alakul ki közöttük.

Hachiko nap mint nap kikíséri a férfit a vasútállomásra, és az épület előtt várja hazaérkezését; egy váratlan tragédia azonban mindent megváltoztat – kivéve Hachi szeretetét és odaadását.

Készülj, mert ennél a filmnél biztosan szükséged lesz papír zsepire!