5+1 szappanopera főszereplői ma – Mi lett Esmeraldaval?

Göcző Nóra
Írta: ,
5+1 szappanopera főszereplői ma – Mi lett Esmeraldaval?

A nyolcvanas évek közepén kezdődött Magyarországon az a szappanopera-láz, amely még az ezredforduló után is nézők ezreit ültetett a képernyők elé nap mint nap. Ki ne emlékezne a Homok titkaira, Esmeraldára, a Vad Angyalra vagy a szerencsétlen sorsú Isaurára? Mi történt velük azóta? A következő oldalakon kiderül…

Középiskola helyett forgatásokra járt a Vad angyal sztárja

Idén lett 40 éves Natalia Oreiro, akit nem kell bemutatni azoknak, akik egy kicsit is ismerik a dél-amerikai telenovellákat. A vad angyal sztárja, eredeti nevén Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié de Mollo uruguayi énekesnő és színésznő élete nyolcéves korától fogva utazásból, forgatásokból, promóciókból áll.

Még 16 éves sem volt, amikor már Coca-Cola, Pepsi, és Johnson & Johnson reklámokban is szerepelt, 17 évesen egyedül költözött a még nagyobb lehetőségekkel kecsegtető Argentinába.

2000-ben a Vad angyal sorozatban ismerték meg a hazai színésznők a nevét. A platina-lemezes énekesnő Budapesten kétszer is koncertet adott 2001-ben. Az áprilisi fellépésére olyan gyorsan fogytak el a jegyek, hogy a rajongók kiköveteltek maguknak egy őszi koncertet is, amit a Kisstadionban tartottak.

Oreiro megrögzött állatvédő és 2005-óta vegetariánius. Sosem járta ki a középiskolát, férjével, a szintén színész Ricardo Molloval együtt nevelik öt és féléves gyermeküket, Buenos Airesben.

 

A Rosalinda és a Marimar sztárja: Thalía, aki akarata ellenére lett világhírű

A Rosalinda azon mexikói sorozatok egyike, amely saját hazájában meglepően népszerűtlen volt, de a világ többi részén nézettségi rekordokat döntögetett. Így volt ez nálunk is az ezredforduló idején.

Délutánonként nők ezrei várták, hogy folytatódjon a cserfes lány és Fernando José románca. Rosalindát (majd később Marimart is) a nemes egyszerűséggel csak Thalíának (eredeti nevén: Ariadna Thalía Sodi Miranda) nevezett színésznő alakította.

Tévés szereplései mellett latinpop énekesnőként vált népszerűvé, több mint 40 millió albumot adott el világszerte. A Google 2009-es statisztikái szerint ő volt az egyik legkeresettebb latin művész az interneten. Egyúttal Thalía az első mexikói énekesnő, aki csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

2003-ban döntött úgy, hogy ideje betörni az Egyesült Államok pop piacára, angol nyelvű lemeze hatalmas siker volt, de sokáig ő sem tudott megmaradni az erős amerikai zenei élvonalban. A keleti kultúráért rajongó 46 éves sztárnak egy tízéves kislánya és egy hatéves kisfia van.

Édesanyját akkor veszítette el, amikor a nyolcadik hónapban volt a második gyermekével, akkoriban nyilatkozta azt, élete legnehezebb periódusában van. Saját bevallása szerint sosem akart híres lenni, mindig csak énekelni szeretett volna.