Szakítás után ajánlott: 4 filmes női karakter, aki bedarálja a pasikat

Schuster Borka
Írta: ,

Csúnya szakítások, csalódások, árulások – mindannyiunk életében vannak helyzetek, amikor úgy érezzük, egymagunk maradtunk a világ ellen. Ilyenkor jól esik megnézni egy filmet egy vagány női karakterrel, aki ledarál mindenkit, aki az útjába áll, hogy levezesd a feszültséget egy jó kis filmen keresztül, és mosolyogva lépj tovább, elvégre vagy te olyan kemény csaj, mint akármelyik akcióhős!

Cataleya – Colombiana

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit, ő azonban túléli a kegyetlen támadást, és az Egyesült Államokban élő nagybátyjához kerül, aki fölneveli.

A nagybácsi azonban nem az a vasárnap reggelente keresztrejtvényt fejtegető típus: Cataleya 15 éves korára már profi bérgyilkosként száll be a családi bizniszbe, és amellett, hogy olyan kemény csaj lesz belőle, hogy nézni is csak fél szemmel merjük, egyetlen dolog hajtja: bosszút akar állni szülei gyilkosán.

Lucy – Lucy

Luc Beson nagy mestere a kemény női karakterek megalkotásának, Scarlett Johansson szerepe pedig abból a szempontból is különleges, hogy teljesen átlagos lányként indít, olyanként, akivel bármelyikünk tud azonosulni.

Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Miközben a film egy népszerű tudományos-fantasztikus elmélettel is eljátszik, igazán mégis csak azért jó nézni, mert a főhősnő nem csak a saját sorsát veszi a kezébe, de elég erős és vagány lesz ahhoz is, hogy megtegyen egy csomó olyan dolgot, amit talán mind szerettünk volna, de sohasem mertünk kipróbálni.