A legjobb 5+1 sorozat uralkodó családokról

Bodnár Alexa
Írta: ,
A legjobb 5+1 sorozat uralkodó családokról

Sokan rajongunk az uralkodó családokról szóló sorozatokért, és szerencsére a britek még nálunk is jobban odáig vannak ezekért a sztorikért, így rengeteg ilyen témájú sorozatot is készítenek. Összegyűjtöttük ezek közül a legjobbakat, hátha találsz köztük újat magadnak, ha pedig nem voltál még eddig a téma rajongója, akkor kedvet kapj hozzá!

Reign – Az uralkodónő Kép forrása: ew.com

Nemrég ért véget a négy évadot megért Reign című sorozat, amely Stuart Mária történetét mutatja be, a francia udvarba kerülésétől kezdve a II. Ferenccel való házasságán át egészen az Erzsébet királynővel való viszályáig.

A sorozatot még kezdetben a Pletykafészekhez hasonlították, hiszen az átlagos történelmi sorozatokhoz képest rengeteg benne az intrika és a szerelmi szál is fontos szerepet kap a szériában.

Ha már a Tudorokat is imádtad, akkor érdemes ezt a sorozatot is megnézned, hiszen korban éppen a VIII. Henrik utáni időszakról szól Franciaországban, Angliában és Skóciában.

Victoria Kép forrása: pinterest.com

Az 1830-as években játszódik a Victoria című sorozat, amely nem másról, mint a legendás Viktória királynőről szól.

A széria kezdetén a válságban lévő monarchiát ismerhetjük meg, és ekkor koronázzák meg a fiatal királynőt is.

A sorozat leginkább a Downton Abbey-re hasonlít abban a tekintetben, hogy nem csak az uralkodókat ismerjük meg, hanem az alsóbb és felsőbb rétegeit is a korabeli társadalomnak. Ha kedveled a viktoriánus kort, akkor ez a széria biztosan neked való lesz!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv