4 sorozat, amit megéri követni ezen a nyáron

Zabolai Margit
Írta: ,
4 sorozat, amit megéri követni ezen a nyáron

Van, ami már teljes egészében elérhető, van, ami nemrég kezdődött, de mindenképpen érdemes várni vagy bepótolni ezeket a nyári sorozatokat az unalmasabb pihengetős napokon, amikor akkora a forróság, hogy még a medence partján sem lehet megmaradni.

1. Stranger Things

A Netflix sorozatának harmadik évada július 4-én érkezett, és ahogyan az a Netflixnél lenni szokott, egyben fel is pakolták az összes részt, így te döntöd el, hogy egyszerre ledarálod a nyolc epizódot egy hétvége alatt, vagy szépen beosztod a nyárra – már ha tudod. A ’80-as években játszódó és a kultikus évtized hangulatát olyan remekül megragadó sorozat erősségét ezúttal is a fiatal szereplők adják, még akkor is, ha a felnőtt karaktereket olyan színészóriások formálnak meg, mint például Winona Ryder.

Maga a történet nem túl sokat bonyolódik az előző két évadhoz képest: továbbra is másvilági szörnyek fenyegetik az emberiséget és a szupererővel bíró, kísérleti laborból kimentett El-t – vagy magyarul Tizit – a hősies kölyköknek pedig meg kell menteniük barátaikat és a világot. Mégsem tudjuk megunni azt a hihetetlenül erős hangulatot, amit a Stranger Things ad, a kamasszá cseperedő vagy éppen a főiskola előtt álló főhősök pedig mostanra mintha a saját, valódi barátaink lennének.

2. Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies)

Az HBO sorozatának első évada az egyik legjobb, legerősebb és legszebb dolog volt, ami az utóbbi időkben a képernyőn történt, a második évad pedig még mindig bőven bír annyit, hogy érdemes legyen követni. A szörnyet legyőztük, a mesének vége, de tényleg mindenki boldogan él, amíg meg nem hal? A Big Little Lies második évada ott kezdődik, ahol a mesék általában véget érnek, és továbbra is a legkeményebb kérdéseket feszegeti, amikhez eddig csak kevesen mertek nyúlni, és főleg nem olyan zseniális érzékenységgel, mint ahogyan azt a sorozat alkotói teszik.

Meg lehet-e birkózni a bűntudattal, ha a bűnünkkel megmentettünk valakit, meg tudunk-e bocsájtani a saját anyánknak és mit teszünk anyaként, ha azzal kell szembesülnünk, hogy a gyermekünkből egy szörnyeteg vált?

Mindez gyönyörű képekkel, fantasztikus zenével és az eddig is remek színészi gárdához csatlakozó Meryl Streeppel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba