5 szuper sorozat dolgozó nőkről - lendületet adnak a mindennapokhoz

Írta: ,

A nyári több szabadidő remek alkalom arra, hogy nézzünk néhány jó kis sorozatot, ha eddig nem igazán jutott rá időnk. Ha van olyan kedvenced, amely éppen nyáron tér vissza új évaddal, akkor pedig azért érdemes belekezdeni egy másik, akár már több évaddal rendelkező, vagy véget is ért sorozatba, hogy legyen mit darálni az újabb epizódok érkezéséig. Mi most tematikusan olyan sorozatokat ajánlunk neked, amely dolgozó nőkről szól. Öt ilyen szériát hoztunk neked!

1/5 Botrány (Scandal), 2012-2018

A Botrány egy szuper politikai témájú sorozat, amely Amerikában, Washington D.C.-ben játszódik.

A főszereplő, Olivia Pope egy olyan céget vezet, amely a válságkezelésre van specializálódva, amely híres embereket, celebeket és politikusokat ment ki a szorult helyzetükből, a legjobb ügyvédekkel és kommunikációs szakemberekkel.

Szerintünk már önmagában a főhősök munkája is nagyon izgalmas, de a sorozat nagyon izgalmas karakterekkel is dolgozik, akik mindig képesek meglepetéseket okozni.

Ha szereted a politikai drámákat, ezt a sorozatot feltétlenül nézned kell!

2/5 Szex és New York (Sex and the City), 1998-2004

Akár láttad már ezt a sorozatot, és újrakezdenéd, akár még egyáltalán nem volt hozzá szerencséd, mi jó szívvel ajánljuk neked a dolgozó nőkről szóló szériák között.

Amellett, hogy a sorozat négy főhősnője nagyon nyitott gondolkodású, és részletesen beszámolnak egymásnak kapcsolataik minden epizódjáról, bizony keményen dolgozó, karrierista nők is egyben.

Ez a sorozat az, amelyik először foglalkozott igazán a dolgozó nő témájával, ezért egy ilyen listán abszolút ott a helye.

3/5 Rúzs és New York (Lipstick Jungle), 2008-2009

Az itthon borzalmas névvel futó szériáról sokan gondolták azt, hogy egy Szex és New York koppintás, holott csupán a közös pont New York, és az, hogy a 3 főhősnő itt is elég izgalmas munkát végez.

Van közöttük egy filmproducer, egy divattervező és egy főszerkesztő: a sikereiket pedig főként egymásnak köszönhetik.

Sajnos a sorozat csak két évadot élt meg, pedig számos izgalmas fordulat volt benne.

A mi szívünkhöz azért áll közel, mert a karrierista nők életét olyan aspektusból is vizsgálja, hogy a párjuk hogy viseli, hogy ennyire sikeresek, illetve hogy kormányozzák otthon a családot.

4/5 The Bold Type, 2017-

A The Bold Type olyan sorozat lehet a mai 20-as nőknek, mint korábban a Szex és New York volt azoknak, akik akkoriban jártak ezekben az éveikben.

A sorozat szintén New York-ban játszódik, egy magazinkiadó vállalatnál, ahol az amerikai Cosmopolitan-hez hasonló magazint is készítik.

Ennél a cégnél dolgozik 3 barátnő: egy újságíró, egy social media vezető és egy gyakornok, aki később a divatszakma felé kacsintgat.

A sorozat nagyon mai témákkal foglalkozik, előveszi a be- és kivándorlás témáját, a feminista nézeteket, az üvegplafont és a mai, fiatal generáció kapunyitási problémáit.

Ha olyan sorozatra vágysz, ami egyszerre friss, szórakoztató, de mégis foglalkozik komoly dolgokkal, ezt ajánljuk neked.

5/5 Híradósok (Newsroom), 2012-2014

A 2010-es évek elejének egyik legizgalmasabb HBO sorozata a Híradósok, amelynek nem központi témája a dolgozó nő, hiszen egy tévécsatorna híradójának stábjáról szól a széria, ahol férfiak és nők is együtt dolgoznak.

Azonban számos ponton kerül elő témaként a két nem megkülönböztetése a munkában, emellett pedig különböző magánéleti kihívások, amelyekkel egy ilyen helyen dolgozó nőnek szembe kell néznie.

A sorozat az időszak legaktuálisabb világpolitikai történéseire reagált, amelyet még ennyi év távlatából is izgalmas követni.

És természetesen a hogyan készül a valódi híradó témája is nagyon nézőbarát.