7 borzongós északi sorozat, ha szereted a skandináv stílusú krimiket

Marity Mira
Írta: ,
7 borzongós északi sorozat, ha szereted a skandináv stílusú krimiket

Kép forrása: Sienna Films, eOne Entertainment

Ha kedveled az átívelős, gondolkodós és sejtetős, ezzel együtt vérfagyasztóan izgalmas északi krimisorozatokat, ajánlunk néhány kihagyhatatlan darabot – a mesterien gyönyörű, szűrt és tompa fényű fényképezés felejthetetlen látványvilágot generál ezeknek a valójában életszerű, és éppen ezért csontig hatolóan ijesztő, jeges sorozatoknak.

Ha még nem vagy jártas az északi krimisorozatok világában, azt ajánljuk, hogy a klasszikusokkal kezdd.

Az alapító darabok között olyan kincsek vannak, mint a Stieg Larsson féle Millennium trilógia, A híd (Bron/Broen) című svéd-dán koprodukciós sorozat, vagy az Egy gyilkos ügy (Forbrydelsen) széria – mindegyiknek van jó sikerült amerikai adaptációja is, de mi mindenképpen az eredeti megnézését javasoljuk.

A Shetland Skóciából, az ország legészakibb szigetéről érkezett.

Az izolált édeni helyszín, az elképesztően vadregényes szigetcsoport lenyűgöző kontrasztot teremt a drámai eseményekkel.

A múltból eredő bűncselekmények felderítése a maroknyi nyomozócsoportra hárul. Vezetőjüket, a szimpatikus és humánus Jimmy Perez felügyelőt azonnal meg lehet kedvelni, és sorsát szívén viseli a néző.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!