5 sírva röhögős vígjáték, ha szereted a jó minőségű humort

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5 sírva röhögős vígjáték, ha szereted a jó minőségű humort

A vígjáték sokak szemében a filmszakma mostohagyereke, pedig nem kell rögtön igénytelen és együgyű poénokra, vagy válogatott gusztustalanságokra gondolni. Az alábbi filmeket akkor is szeretni fogod, ha te más dolgokat találsz viccesnek!

Brian élete – The Life of Brian Kép forrása: subscene.com

A Monthy Python csoport fergeteges vígjátéka tényleg nem ismer semmit és senkit, amiből vagy akiből ne merne viccet csinálni! De pimaszságukat megbocsájtjuk, hiszen a görbe tükörben, amit elénk tartanak, nagyon sok olyan igazságot is meglátunk, amit egyébként nem szeretnénk észrevenni.

Ha egyszer megnézed a Brian életét, megnézed kétszer, háromszor, négyszer is, és te sem fogod tudni megállni, hogy ne idézd az olyan klasszikusokat belőle, mint a „Mit adtak nekünk a rómaiak?”, a „Mostantól szólítsatok Lorettának!”, vagy személyes kedvencemet, a „Ti mind egyéniségek vagytok!” című jelenetet.

Max Fisher a Rushmore gimnázium diákja, a Francia Klub, a Német Klub, a Sakk Klub és a Csillagvizsgáló Klub elnöke, a vívócsapat kapitánya és a retorikai önképzőkör elnöke, valamint a Max Fisher Színjátszókör igazgatója és producere, amely számára darabokat ír a rendőrségi korrupcióról, a nagyvárosi bűnözésről, a háborúról és az élet egyéb örömeiről.

Tervei hatalmasak, az Oxfordra, legrosszabb esetben a Harvardra készül, az egyetlen bökkenő csak az, hogy ő az iskola legcsapnivalóbb tanulója

Wes Anderson csodálatosan fényképezett, fantasztikus, visszafogott, mégis kikerülhetetlen humorral készített filmjén néhol hangosan hahotázol majd, de ahol nem, ott is végig mosolyogsz.