5 isteni romantikus film, ami igaz történeten alapszik

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 isteni romantikus film, ami igaz történeten alapszik

A szerelmes filmeket elnézve biztosan te is sóhajtottál már fel hangosan, hogy ilyen is csak a mozivásznon történhet meg. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a valóság sosem lesz olyan romantikus, mint egy forgatókönyv, pedig nézd csak; az alábbi történeteket valós események ihlették!

Fogadom Kép forrása: weheartit.com

A film egy házaspárról szól, akik épphogy megkezdték közös életüket, amikor a feleség, Paige egy baleset miatt kómába kerül. Később szerencsére felébred, azonban mint kiderül, az emlékezete sérült, és épp az az időszak veszett el, amikor megismerte férjét. De Leo nem adja fel, és mindent bevet, hogy ismét kölcsönös legyen a szerelem. A történet pedig nem csak hollywoodi mese, a sztorit ugyanis teljesen valós események ihlették. Egy bizonyos Kim Carpenter és férje autóbalesetet szenvedtek, ami azzal járt, hogy a feleség elfelejtette életének utolsó 18 hónapját: pontosan azt az időszakot, amikor megismerte Krickittet. Az emlékek sajnos sosem tértek vissza, de a szerelem igen, a férfi ugyanis képes volt ismét meghódítani Kim szívét.

A mindenség elmélete Kép forrása: tumblr, at1antic

A Stephen Hawking életét feldolgozó filmből te is megtudhatod, milyen nehéz időszakon kellett átmennie a híres fizikusnak, amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

A férfi ekkoriban ismerte meg Jane-t, akivel szinte rögtön egymásba szerettek; a lány pedig úgy döntött, hogy ennek ellenére is kitart mellette, és feleségül megy hozzá.

A film bepillantást enged azokba az időkbe, amikor a betegség az évek során már nem csak Stephen, hanem Jane életét is megnehezítette – nem véletlenül jutalmazták Oscar-díjjal a főszereplő Eddie Redmayne-t.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!