5 romantikus film, ami igaz történeten alapszik

Írta: ,

A szerelmes filmeket elnézve biztosan te is sóhajtottál már fel hangosan, hogy ilyen is csak a mozivásznon történhet meg. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a valóság sosem lesz olyan romantikus, mint egy forgatókönyv, pedig nézd csak; az alábbi történeteket valós események ihlették!

Fogadom Kép forrása: weheartit.com

1/5 Fogadom

A film egy házaspárról szól, akik épphogy megkezdték közös életüket, amikor a feleség, Paige egy baleset miatt kómába kerül. Később szerencsére felébred, azonban mint kiderül, az emlékezete sérült, és épp az az időszak veszett el, amikor megismerte férjét. De Leo nem adja fel, és mindent bevet, hogy ismét kölcsönös legyen a szerelem. A történet pedig nem csak hollywoodi mese, a sztorit ugyanis teljesen valós események ihlették. Egy bizonyos Kim Carpenter és férje autóbalesetet szenvedtek, ami azzal járt, hogy a feleség elfelejtette életének utolsó 18 hónapját: pontosan azt az időszakot, amikor megismerte Krickittet. Az emlékek sajnos sosem tértek vissza, de a szerelem igen, a férfi ugyanis képes volt ismét meghódítani Kim szívét.

A mindenség elmélete Kép forrása: tumblr, at1antic

2/5 A mindenség elmélete

A Stephen Hawking életét feldolgozó filmből te is megtudhatod, milyen nehéz időszakon kellett átmennie a híres fizikusnak, amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

A férfi ekkoriban ismerte meg Jane-t, akivel szinte rögtön egymásba szerettek; a lány pedig úgy döntött, hogy ennek ellenére is kitart mellette, és feleségül megy hozzá.

A film bepillantást enged azokba az időkbe, amikor a betegség az évek során már nem csak Stephen, hanem Jane életét is megnehezítette – nem véletlenül jutalmazták Oscar-díjjal a főszereplő Eddie Redmayne-t.

3/5 Ízek, Imák, szerelmek

Ha néhány évvel ezelőtt besétáltál bármelyik könyvesboltba, a bestseller kategóriában biztosan ott volt ez a könyv!

Nagy népszerűségének köszönhetően rövidesen meg is filmesítették, így mozivásznon is megismerhetted Liz elképesztő utazását. A nő egyik nap ráébred, hogy az élete teljesen boldogtalan, hiába van szép otthona és férje, ezért belevág egy világ körüli utazásba.

Ez pedig segít neki közelebbről megismernie önmagát, és nem csak azt a bizonyos boldogságot leli meg, de egy jóképű férfi szerelmét is. A történet pedig nem csak mese, Elizabeth Gilbert ugyanis tényleg átélte ezeket a szuper kalandokat!

Távol Afrikától Kép forrása: trendencias.com

4/5 Távol Afrikától

Meryl Streep filmjeivel senki sem lőhet mellé, a Távol Afrikától pedig azért emelkedik ki a többi közül, mert a való életben is megtörtént.

A sztori szerint a dán írónő a kontinensre költözik üzleti okok miatt, ahol megismerkedik Denys-szel, a jóképű vadásszal.

Hiába a kettejük közötti rengeteg ellentét, kezdve az érdeklődési körüktől egészen az ízlésükig, a két ember teljesen egymásba szeret.

Az ő románcukat ismerheted meg ebből a filmből, ami olyan sikeres volt, hogy 7 Oscar-díjat is bezsebelt.

Az új világ Kép forrása: aceshowbiz.com

5/5 Az új világ

A film John Smith kapitány könyvein alapszik, aki azután írta meg a történetet, hogy visszatért Amerikából.

A férfi egy expedícióra indult, hogy megharcoljon a vidéken élő indiánokkal, a dolog viszont egészen más lezárással ér véget.

A férfi ugyanis megismerkedik a gyönyörű hercegnővel, Pocahontas-szal, és bár rengeteg problémával találják szemben magukat, mégis beleszeret a nőbe. Te gondoltad volna, hogy ez a történet tényleg valós alapokon nyugszik?