A kedvenc romantikus filmjeink a 90-es évekből

Marcali Nóra
Írta: ,
A kedvenc romantikus filmjeink a 90-es évekből

Teljesen mindegy, hogy hogyan változik a világ, milyen rohamos tempóban alakult át az életünk a 90-es évek óta, a romantika örök, így a kedvenc romantikus filmjeink abból az időszakból bizony még ma is ugyanúgy megdobogtatják a szívünket. Íme, az öt kedvencünk az előző évezred utolsó évtizedéből.

Tom Hanks és Meg Ryan kettősét több romantikus filmben is láthattuk a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején, de személy szerint ez a kedvencem.

A New York-i könyvesboltos és a könyváruház tulajdonos civódó kapcsolata nem indul egyszerűen, azonban mindkettejüknek van egy titka: egy teljesen idegen emberrel osztják meg bánatukat és örömüket a világhálón keresztül.

Ma, a Tinder korában ez a kis levelezés túlzottan idealizáltnak és romantikusnak tűnik, de minden jó, ha a vége jó, és néha bizony kell egy kis remény a szerelmet online keresőknek is.

A mára már trilógiává bővült film első része a 90-es évek Bécsébe kalauzol minket, itt száll le a vonatról együtt az amerikai Jess (Ethan Hawke) és a francia Celine (Julie Delpy), hogy egyetlen, felejthetetlen éjszakát töltsenek együtt az osztrák fővárosban, amely aztán örökre megváltoztatja az életüket.

Sétálnak, beszélgetnek magukról, a világról, az élet nagy dolgairól és miközben velük együtt szerelembe esünk, arra vágyunk, hogy nekünk is megadasson az, hogy valakivel ennyire egy hullámhosszon legyünk.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba