5 romantikus film, ami valódi történeten alapszik

Kovács Andrea
Írta: ,
5 romantikus film, ami valódi történeten alapszik

A szerelmes filmeket elnézve biztosan te is sóhajtottál már fel hangosan, hogy ilyen is csak a mozivásznon történhet meg. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a valóság sosem lesz olyan romantikus, mint egy forgatókönyv, pedig nézd csak; az alábbi történeteket valós események ihlették!

A mindenség elmélete Kép forrása: tumblr, at1antic

A Stephen Hawking életét feldolgozó filmből te is megtudhatod, milyen nehéz időszakon kellett átmennie a híres fizikusnak, amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

A férfi ekkoriban ismerte meg Jane-t, akivel szinte rögtön egymásba szerettek; a lány pedig úgy döntött, hogy ennek ellenére is kitart mellette, és feleségül megy hozzá.

A film bepillantást enged azokba az időkbe, amikor a betegség az évek során már nem csak Stephen, hanem Jane életét is megnehezítette – nem véletlenül jutalmazták Oscar-díjjal a főszereplő Eddie Redmayne-t.

Az új világ Kép forrása: aceshowbiz.com

A film John Smith kapitány könyvein alapszik, aki azután írta meg a történetet, hogy visszatért Amerikából.

A férfi egy expedícióra indult, hogy megharcoljon a vidéken élő indiánokkal, a dolog viszont egészen más lezárással ér véget.

A férfi ugyanis megismerkedik a gyönyörű hercegnővel, Pocahontas-szal, és bár rengeteg problémával találják szemben magukat, mégis beleszeret a nőbe. Te gondoltad volna, hogy ez a történet tényleg valós alapokon nyugszik?

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató