5 romantikus film, ami élethűen mutatja be, hogy milyen is a szerelem

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 romantikus film, ami élethűen mutatja be, hogy milyen is a szerelem

Imádjuk a romantikus filmeket, de tény, hogy a legtöbb nem felel meg a valóságnak, és inkább hasonlítanak tündérmesére, mintsem igazi szerelmi történetekre.

Ha viszont az utóbbira vágynál, ezeket a realisztikus alkotásokat kell megnézned!

Jesse és Celine Bécsben töltenek együtt egy felejthetetlen napot, majd kilenc év telik el addig, míg újra találkoznak. Ez idő alatt elég sok dolog történt velük: a nő mesés karriert futott be, míg a férfi családot alapított.

Amikor Jesse Párizsba utazik, hogy új könyvét promótálja, egyszer csak ott áll előtte a sorban Celine. Rövidesen beszélgetni kezdenek, és a néző hamarosan elfelejti azt, hogy egy filmet néz.

A rendezés, a képi világ egyaránt olyan, mintha a kávézóban ülnél, és meghallanál két embert beszélgetni, majd belefeledkezel mindabba, amit mondanak.

A történet elgondolkodtatja az embert: vajon milyen lett volna Celine és Jesse élete, ha akkor nem válnak külön, és együtt maradnak? Ha neked is van hasonló személy az életedben, biztos, hogy felvet benned pár kérdést ez a film!

Noha sokan nem értenek egyet a filmhez választott befejezéssel, kétség sem férhet ahhoz, hogy igazán érdekes alkotásról beszélünk.

A főszereplő Leonard Kraditor (Joaquin Phoenix), aki egy tönkrement kapcsolat után hazaköltözik szüleihez.

Azonban rövidesen döntéshelyzet előtt találja magát, amikor románcba keveredik az izgalmas személyiségű szomszédnővel, és a lánnyal, akivel a szülei akarják összehozni.

A sztori nem csak felhívja a figyelmet a mentális problémákra, de azt is megmutatja, milyen komplex is a szerelem valójában, és mi az, amit mindannyian keresünk a társunkban.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?