5 pszichothriller, amitől még most is borsódzik a hátunk

Kovács Andrea
Írta: ,
5 pszichothriller, amitől még most is borsódzik a hátunk

Nem azt mondjuk, hogy a gardróbszekrényből előugró láncfűrészes nem elég ijesztő, de azért nem lehet összevetni azzal a félelemmel, amit az emberi lélek legsötétebb titkainak cincálása vált ki. Ezek a pszichothrillerek még hetekig kísértik az embert, miután megnézte őket.

Két test egy lélek (Dead Ringers) Kép forrása: subscene.com

Elliot és Beverly Mantle egypetéjű ikrek, sikeres nőgyógyászati rendelőt vezetnek ketten, és lássuk be, hogy már ebben is van valami kellemetlenül bizarr.

A két testvér azonban valóban mindent megoszt egymással, ráadásul kicsit olyanok is, mintha egy személyiség kettévágott darabjai lennének.

Amikor egy csinos nő felbukkan a színen, a szerelem keresése Beverly-t kis híján az őrületbe hajszolja, Elliot pedig rájön, hogy ha testvére elveszíti az eszét, őt is magával rántja az őrületbe.

David Cronenberg 1988-as filmjében az ikreket alakító Jeremy Irons versenyt fut az idővel, hogy feloldja a rejtélyes köteléket, amely egymáshoz, de gúzsba is köti őket.

Furcsa játék (Funny Games) Kép forrása: newslang89.wordpress.com

Az 1997-es osztrák filmdráma igazi családi idillként indul, az átlagos házaspár és a kisfiuk egy tóparti házban vakációznak, amikor váratlanul megjelenik az ajtóban két férfi, és kezdetét veszi a „játék” – a brutális, indokolatlan és céltalan erőszak, a teljesen véletlenszerűen kiválasztott család terrorizálása.

Michael Haneke filmje az erőszak természetét és annak feloldozhatatlanságát próbálja megmutatni, úgy, hogy miközben a filmet nézzük, nem csak a szereplők, a nézők is szenvednek attól, amit látnak.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv