Öt könyv, amit érdemes elolvasnod, ha már a belőle készült filmet láttad

Bodnár Alexa
Írta: ,

A legtöbbször igaz a mondás, hogy a könyvek sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmadaptációk. Ezzel mi is egyetértünk a legtöbbször, de ahelyett, hogy azt javasolnánk, hogy válaszd az egyiket, szorgalmazzuk, hogy elolvasd a könyvet is, és nézd meg a filmet is. Mutatunk öt olyan könyvet, amelyek a filmadaptációját már lehet, hogy láttad, de mégis érdemes utólag el is olvasnod ezeket.

A Pop, csajok, satöbbi tipikusan egy olyan könyv, amelynek sokan csak a filmadaptációját ismerik, vagy annak megnézése után olvasták csak el a regényt.

A történet egy angol lemezboltos srácról szól, akit elhagyott a barátnője: a zeneőrült fiú imád ötös toplistákban gondolkodni, ezért sorraveszi az öt legrémesebb szakítását, hogy eljusson a legutóbbi szakításának történetéig, és rájöjjön, hol rontotta el a dolgokat.

Nick Hornby ezen a regényen kívül írt még számtalan olyan történetet, amelyet aztán megfilmesítettek: ha a Pop, csajok, satöbbi után megkedveled a stílusát, akkor érdemes elolvasnod az Egy fiúrólt, a Szívem csücskeit vagy a Hosszú út lefelét is.

Lauren Oliver – Mielőtt elmegyek (Before I Fall), 2010. Kép forrása: xxchromosomes.com

Idén jött ki a filmváltozat Lauren Oliver YA regényéből, a Mielőtt elmegyekből.

A történet egy klasszikus időhurkos sztori, amelyben a főszereplő lány életét vesztette egy autóbalesetben, és egy héten keresztül újraélheti élete utolsó napját, hogy így kapjon egy újabb esélyt arra, hogy kijavítsa a hibákat, melyeket elkövetett.

A könyvváltozatból sokkal jobban megértheted a főhős motivációit, és azt, hogyan tanulja meg, mekkora értéke van azoknak a dolgoknak, amelyeket elveszíthet.