Őszi mozifilmek, amiket kár lenne kihagynod

Írta: ,

Mostanában nem kell különösebben aggódni, hogy nem lesz mit nézni a moziban: az igényes művészfilmektől kezdve a tipikus hétvégi kikapcsolódáshoz passzoló darabokig mindent megtalálhatsz a palettán. Most pedig azt is megmutatjuk, miket érdemes kiválasztani róla!

Az ételművész Kép forrása: popkult.blog.hu

1/7 Az ételművész

Ha egy olyan filmre vágysz, ami kikapcsol, szórakoztat, szívet melenget, ráadásul még gusztusos kaják is szerepelnek benne, akkor mindenképpen ezt kell választanod!

Bradley Cooper ezúttal egy kiégett séfet alakít, aki korábban a legnagyobbak között szerepelt, azonban valami rejtélyes gikszert elkövetve úgy dönt, hogy vezeklésképpen megpucol egy millió osztrigát egy isten háta mögött faluban.

Miután ezzel végez, visszatér, hogy Londonban egy menő étterem séfjeként megszerezze harmadik Michelin-csillagját, és hogy teljesen új életet kezdjen.

Fúsi Kép forrása: mozinet.hu

2/7 Fúsi

Igazán jó kritikákat olvasni a magányos, ámde nagyon is szerethető, elhízott főhőst szerepeltető, melankóliával fűszerezett izlandi vígjátékról.

A sztori szerint a 43 éves, reptéren dolgozó Fúsi még mindig az anyjával él, kollégái állandóan piszkálják, azonban egy szép napon hozzá is beköszönt a változás fuvallata.

Anyja barátja ugyanis beíratja a helyi country táncházba, ahol egy még nála is szerencsétlenebb nővel köt barátságot. Érzékeny, értelmes, okosan építkező alkotás.

Anyám és más futóbolondok a családból Kép forrása: 24.hu

3/7 Anyám és más futóbolondok a családból

A 90-es évek legelismertebb alkotásait rendező Fekete Ibolya új filmmel jelentkezik. A munka a XX. század különböző viharos eseményeit, tulajdonképpen magát a történelmet szeretné vászonra festeni egy magyar család történetén keresztül.

A film hangulatában kissé Jirí Menzel-re hajaz, a hektikus ide-oda rohangálás a történelmi viharokban tengődő emberek részéről ismerős lehet.

A magyar színjátszás színe java vonul fel az alkotásban, mely végső soron egyáltalán nem hibátlan, azonban mindenképpen érdemes megnézni.

007 Spectre – A Fantom visszatér Kép forrása: forumhungary.hu

4/7 007 Spectre – A Fantom visszatér

Amikor egy új Bond-film kerül a mozikba, szinte kötelességünknek érezzük, hogy a megnézését kipipáljuk a képzeletbeli listánkon

Hiszen a sorozat már egy olyan régi, magas minőségű hagyománnyal rendelkezik, ami egyszerűen lehetetlenné teszi azt, hogy ne legyünk a legújabb darabra kíváncsiak.

Daniel Craig ráadásul ezúttal is csúcsformában van, az új Bond-lány, Léa Seydoux pedig pont olyan látványos, mint az akciójelenetek!

Kell a hétvégi lazuláshoz több?

Mentőexpedíció Kép forrása: infonograd.hu

5/7 Mentőexpedíció

Ha már látványos, amerikai filmeknél tartunk, akkor muszáj megemlítenünk a Mentőexpedíciót is, melyet nagyrészt Magyarországon forgattak.

A történet szerint Matt Damon és társai a Marson folytatnak kutatást, amikor egy nem várt vihar miatt kénytelenek idő előtt visszatérni a Földre. 

Matt Damon viszont a felszállás előtt balesetet szenved, amiért a társai azt hiszik, hogy meghalt, így ott hagyják egyedül az idegen bolygón. A férfit persze nem kell félteni, hamar feltalálja magát, és kitartóan várja, hogy megmentsék.

6/7 Dheepan – Egy menekült története

A cannes-i Arany Pálmát nyert film egy Srí Lankából Franciaország külvárosába menekült férfi történetét mutatja be.

A rendező a háborús körülmények miatt országát elhagyni kénytelen ember megpróbáltatásait veszi górcső alá, és rendkívüli érzékenységgel ábrázolja a menekült-sors történetét.

Mindenképpen érdemes megnézni!

Drifter Kép forrása: port.hu

7/7 Drifter

Hörcher Gábor dokumentumfilmje hangosabbnál hangosabb sikereket arat a nemzetközi filmes közegben.

Számos díjat elnyert már, méltán, hiszen a vidéken élő Ricsi lézengése, lecsúszás-története mindenhol érvényes mondanivalóval bír.

Erős vidéki társadalomrajz, egyéni sorslehetőségek, szenvtelen, kemény kérdésfelvetések a kamera által.

Egy olyan magyar alkotás, melyet mindenképpen látni kell.