4 film, ami miatt még mindig hiszünk az örök szerelemben

Írta: ,

Vannak filmek, amiket megnézünk és jobb kedvünk lesz utánuk,vagy rettegünk egy kicsit. És vannak AZOK a filmek, melyek olyan hatással vannak ránk, hogy utána hetekig azt az érzést keressük, amit a film nézése közben éreztünk. Mivel nem találjuk, ezért kénytelenek vagyunk még vagy százszor megnézni ugyanazt a mozit. Ismerős az érzés, ugye? Most kedvenc szerelmes filmjeinket gyűjtöttük össze neked egy szívdobogtató listába, amik biztosan rád is nagy hatással lesznek. 

Ahol a szivárvány véget ér Kép forrása: constantin-film.de

1/4 Ahol a szivárvány véget ér

Nem az a tipikus nagyszabású mozifilm, de akkor is muszáj megnézned! A történet két főszereplője, Rosie és Alex gyerekkoruk óta legjobb barátok, ezért soha fel sem merült bennük, hogy több is lehetne közöttük. Egy idő után viszont mégis megtörténik az, amitől a legjobban féltek, és egymásba szeretnek.

Az élet viszont folyton nehézségeket sodor eléjük, így nem tud beteljesedni a szerelmük. Alex elköltözik a nagyvárosba, hogy szerencsét próbáljon, Rosie pedig marad az unalmas kisvárosban és ott próbál „túlélni”. Egymást viszont képtelenek elfelejteni, még akkor is, ha az élet próbára teszi a türelmüket. Vajon legyőzi a szerelmük a sok akadályt, vagy el kell fogadniuk, hogy más mellett találják meg a boldogságot?

Mielőtt megismertelek Kép forrása: geektyrant.com

2/4 Mielőtt megismertelek

Will Traynornek mindene megvan: siker, pénz, népszerűség és egy gyönyörű barátnő. Egy nap viszont mindent elvesz tőle az élet és egy motorbalesetet követően nyaktól lefelé lebénul.

Az egész addigi élete hirtelen eltűnik és nem akar mást, csak véget vetni az egésznek. Egy nap viszont belép az életébe „Lou” Clark, a fiatal, különc lány, akit Will mellé vettek fel a szülei ápolónak.

Nem indul zökkenőmentesen a kapcsolatuk, hiszen teljesen mások, ráadásul Will mindent megtesz, hogy megnehezítse Lou dolgát. A lány viszont nem adja fel, és egy olyan világba repíti Will-t, amit magától sosem ismert volna meg. A történet gyönyörűen szemlélteti, hogy az igaz szerelem a legváratlanabb élethelyzetekben talál meg minket és bizony nem tudunk előle elmenekülni.

Adaline varázslatos élete Kép forrása: popsugar.com

3/4 Adaline varázslatos élete

A történet a huszonkilenc éve Adaline Bowmanről szól, aki egy balesetet követően megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, mégpedig arra, hogy nem öregszik tovább. Az élete ettől fogva a folyamatos bujkálásból és hazudozásból áll. Végig kell néznie, ahogyan minden szerette eltávozik mellőle.

A szerelem az ő életében szóba se jöhet, ezért mindent meg is tesz, hogy elkerülje. Ám szilveszter este találkozik a szemtelenül sármos Ellis Jonesszal (akiért tuti, hogy te is odáig leszel) és első látásra egymásba szeretnek. A történet ettől kezdve csak bonyolódik, Adaline az érzelmeivel küzd, hiszen nem szeretne újból sérülni, de vajon ellen tud állni a mindent elsöprő szerelemnek?

Cafe de Flore Kép forrása: glamourmagazine.co.uk

4/4 Cafe de Flore

A legjobbat hagytuk nektek a végére. Ezt a filmet kötelező megnézned, ha kérdések merülnek fel benned az igaz szerelem kapcsán.

Két világ, két történet, mégis összeköti őket a téren átnyúló szerelem. Az egyik szál a fiatal, egyedülálló anyáról szól, aki Párizsban él Down-szindrómás kisfiával a múlt század hatvanas éveiben, a másik történet pedig napjainkban játszódik, Antoine Godinról, a sikeres DJ-ről és családjáról szól, akiket el kellett hagynia élete szerelméért. De hogy kapcsolódik össze ez a két történet? Ehhez muszáj megnézned a filmet és készülj fel a hatalmas csattanóra a végén.