5 könyv, ami örökre megváltoztatja az életed – Önsegítő könyvek

Ludányi Bettina
Írta: ,
5 könyv, ami örökre megváltoztatja az életed – Önsegítő könyvek

Amikor az életünk válságos időszakba ér, gyakran fordulunk különböző önsegítő könyvekhez. Aktívan kutatunk az interneten, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Az biztos, hogy mindenkinek más könyv, más mondat, más gondolatsor fogja felnyitni a szemét, mégis érdemes más könyvlistáját is szemügyre venni. Továbbá ajánlatos a regények között is keresgélni. Egyik másiknak olyan koncepciója lehet, ami többé-kevésbé ráhúzható az adott élethelyzetre.

Elizbeth Gilbert: Big Magic

Elizabeth a Big Magic című könyvében arra biztatja az olvasókat, hogy küzdjék le a félelmeiket. Tökéletes választás, ha éppen egy nagy döntés előtt állsz, és nem tudod eldönteni, merd-e követni az álmaidat. A válasz egyébként egy hatalmas Igen!

A Big Magic megmutatja, hogyan indulj el az önmegvalósítás rögös útján, és hogyan érd el a vágyott célt. Az írónő nem szégyelli a szemünkbe mondani a valóságot, miszerint az emberek nem kitartóak, és legtöbbször nem fejezik be a dolgokat. Még akkor sem, ha ez egyébként az álmuk megvalósításához vezetne. Mi ennek az oka? Az írónő könyvéből kiderül, ahogy az is, hogyan találd meg a benned rejlő erőt.

Bármit is tegyél, igyekezz ne túl sokáig rágódni a kudarcaidon.”

Osho: Bátorság

Osho stílusa azonnal felismerhető, és többek között kiemelkedő is. Egyedi módon hangsúlyozza az élet pozitív oldalát, és odamondósan veti az olvasó szemére a hibákat, amiket napi szinten elkövetünk.

Az ő könyvei aztán tényleg képesek arra, hogy felnyissák az ember szemét. Nem véletlenül ilyen közkedveltek a regényei, még sok évvel a halála után is.

Mindenki képes arra, hogy boldogtalanul éljen, a boldogsághoz azonban nagy bátorságra van szükség – az már nehéz feladat.