Önelemző könyvek, amikkel megkezdheted a belső utazásod

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Néha magunkba kell nézni, el kell mélyülni a legtitkosabb vágyaink, problémáink, félelmeink világában – ha szeretnéd oldani a szorongásaidat, kiadnád magadból feszültséget, készen állsz arra, hogy felismeréseket ébredj magadról, szemezgess válogatásunkból! Vannak köztük interaktív könyvek, amelyekbe jegyzetelhetsz, rajzolhatsz, vagy akár le is írhatod egy-egy feltett kérdésre a gondolataid, az érzéseid.

Nyugalomnapló

Ha egy kis belső csendre vágysz, rendbe akarod tenni a gondolataidat, szembe akarsz nézni a szorongásaid okával, vedd kezedbe ezt a szépséges kis könyvet!

Önelemző könyvek, amikkel megkezdheted a belső utazásodCorinne Sweet kötete tele van olyan módszerekkel, technikákkal, amelyek a szorongást oldják, elűzik a ránk nehezedő negatív gondolatokat. A szerző kitér a krónikus szorongás és pánikrohamok lelki okaira, és azok csillapítására trükköket ajánl. Az emberen néha nagyon eluralkodó félelmek, feszültségek oldására sarkallja az olvasót.

Személyes kedvencem a könyvből az aggodalombatyu készítése. A nyomasztó gondolatok összeírásával kiadjuk magunkból a mások előtt is titkolt érzéseinket, aztán meg is semmisíthetjük őket.

Corinne Sweet ahhoz ad tippeket, módszereket, hogy hogyan légy önmagad nyugodtabb változata.

 

Most élj!

A sok nyüzsgés és állandó impulzusáradat közben nehezen lassulunk le és figyelünk oda az életmódunkra, a testünk és lelkünk üzeneteire.

Önelemző könyvek, amikkel megkezdheted a belső utazásod

A Most élj! című könyv arra buzdít, hogy lépj ki a robotpilóta üzemmódból! Vegyél a kezedbe egy tollat, és láss neki az interaktív könyv izgalmas kérdéseit megválaszolni! Mind rád vonatkozik! Az egyes fejezetek, blokkok egy-egy témát, életmódbeli változást járnak körül, és te reflektálhatsz az érzéseidre, a tapasztalataidra. Minél több dologgal foglalkozunk, minél többfelé szórjuk szét a figyelmünket, annál kevésbé tudunk elmélyülni egy-egy cselekedetben. Chris Baréz-Brown a saját tapasztalatait és kedvenc idézeteit is beleépíti a könyvébe, miközben vicces és elgondolkodtató feladatokat is ad az olvasójának.

Ajánl például dalszövegírást, táncterápiát, fürdőszobai feltöltődést, gerillakertészkedést, listaírást a szeretett és gyűlölt tulajdonságainkról. Jó kis kaland elmerülni ebben a könyvben!

Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz

Önelemző könyvek, amikkel megkezdheted a belső utazásodHaemin Sunim zen mester, gyógyító mentor. A rohanó világban keresi a nyugalom és tudatosság lehetőségét. Ha nyitott vagy a spirituális útmutatások felé, akkor szeretni fogod az Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz című könyvét. A jó kapcsolatok kialakításának és fenntartásának művészetét, a szenvedélyes viselkedés helyén kezelését, a másoknak való megbocsátás módszereit is bemutatja. Lélekfelszabadító gondolatokat is közöl, és ha ráhangolódsz a zen mester látásmódjára, megtanulhatsz tőle néhány módszert, hogyan kezeld például a haragot és a féltékenységet. A szépséges ábrákkal illusztrált könyv nyolc fejezetből áll, amelyek mindegyike egy-egy témát taglal a szeretettől, barátságtól kezdve a munkán át a vágyak témaköréig. Az élet apró örömeit is kidomborító könyv ráadásul a meditálás megszerettetését is célul tűzte ki.

Képek forrása: 1 / 2 / 3